NM-sprint og sprintstafett Stavanger

For junior- og seniorløperne var det endelig tid for et av vårens største høydepunkt, NM-sprint og sprintstafett. Årets utgave ble arrangert i Stavanger og Sandnes, med hovedbase i Stavanger sentrum. Klubbens løpere bodde på et svært sentralt Scandic-hotell kun 200 m unna arena lørdag, som også fungerte som karanteneområde for løperne samme dag. Fredagen blei all hovedsak brukt til reise og innlosjering, i tillegg til en lett treningsøkt for flere av utøverne langs den eneste åpne veien innenfor karanteneområdet til hotellet.

Image may contain: 6 people, people smiling, people standing and outdoor

Norgesmestere i sprintstafett. Fra venstre: Anne Johanne Lind Nørbech, Siri Ulvestad, Jon Aukrust Osmoen og Elias Jonsson.

Selve løpsdagen, lørdag, var utøverne nødt til å være innenfor karantene innen kl. 09:00, og deretter gikk det slag i slag. Det så ut til å bli en varm dag med temperaturer opp mot 30 grader, noe som ga enda en utfordring. Kvalifiseringen bøy på noe enklere orientering i starten, før det etter hvert ble litt mer veivalg og tekniske utfordringer. Her tok hele 17 av 27 nydølinger seg videre til finalen, med flere heat-seiere og sterke plasseringer! Tiden mellom kvalifiseringen og finalen ble brukt flittig til påfyll av mat og drikke, samt avslapping på hotellrommene. Etter hvert bar det tilbake til karanteområdet i påvente av finalen, hvor kampen om medaljene skulle gjøres opp. Finalen gikk av i den eldre trehusbebyggelsen i Stavanger, med i hovedsak asfalt-løping, men også innslag av parkområder. Etter passering derimot, ble løperne møtt av nyere leilighetskomplekser, med både store utearealer, trapper og underganger. Her var det ikke over før man kom i mål! Og akkurat som i kvalifiseringen, var det mye sterk løping av nydalensgjengen. I D17-18 stakk Ragne Wiklund av med en sterk seier, etter god løping hele dagen. I H19-20 gjorde guttene storeslem med første, andre og fjerdeplass, til henholdsvis Eirik Langedal Breivik, Elias Jonsson og Lukas Liland. I de andre klassene var det også flere nydølinger som hevdet seg godt inne topp 10, noe som løftet klubbinnsatsen enda høyere.

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and outdoor

Eirik, Elias og Lukas etter 1., 2. og 4. plass i finalen i H19-20.

 

Image may contain: 3 people

Ragne på toppen av pallen i D17-18.

 

På søndag var det duket for NM-sprintstafett i Sandnes sentrum. Det så ut til å bli enda varmere enn lørdagen. Vår reiseleder og lokalkjente rogalending, Monica Tørnqvist Halden, hadde ordnet med togreise til arena, noe som selvsagt endte knirkefritt. Vel fremme på arena var det klart for utdeling av startnummer til alle klubbens 5(!) lag, som for øvrig var flest av alle de representerte klubbene. Grunnet varmen, ble ventetiden til start brukt i de små skyggeflekkene på arena, som det ikke akkurat var flust av. Men da startskuddet gikk viste det seg tidlig at varmen tydeligvis ikke satte våre løpere ut av spill. Alle klubbens lag viste strålende innsats, noe også resultatlisten kunne understreke. Førstelaget, bestående av Siri Ulvestad, Elias Jonsson, Jon Aukrust Osmoen og Anne Johanne Lind Nørbech, kjempet seg til en sterk seier og Nydalen kunne dermed kåres til norgesmester i sprintstafett! Resten av lagene fulgte opp med 8. plass, 10. plass, 21. plass og 33. plass av alle de 47 startende lagene. Imponerende nok var alle klubbens lag best innenfor hver sin «kategori», altså 1. lag, 2. lag, 3. lag osv.!

Image may contain: one or more people, people on stage, crowd and outdoor

En spent gjeng på arena før sprintstafetten braker løs.

 

Etter stafetten var det tid for hjemreise på diverse flyvninger, noe tidligere enn andre. De litt senere hjemreisende benyttet dermed sjansen til et kanskje litt for forfriskende bad på den fantastiske Sola-stranden kun en kilometer unna flyplassen. Til tross for gode 30 grader i luften, holdt vannet godt under halvparten av den temperaturen, og dermed en litt småskuffet gjeng vendte tilbake til flyplassen. Alt i alt var det en begivenhetsrik helg med ikke bare gode, sportslige prestasjoner, men også morsomme, sosiale stunder. Mange takk til reiseleder Monica!

Lars, H17-18

 

Dette innlegget ble publisert i Elite, NM, NM sprint 2019, Sportslig. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *