Klubbens kartarkiv

Nydalens Skiklub har opprettet sitt eget kartarkiv!

Kartarkivet er åpent for bruk av alle klubbens medlemmer, her er det fritt frem for å legge ut kart og veivalg fra både treninger og løp.

Kartarkivet finner du her: http://kartarkiv.nydalen.idrett.no

Ny bruker
Klubbens løpere kan registrere seg som brukere i kartarkivet ved å følge denne linken. Man trenger ikke å registrere seg som bruker for å få innsyn i kartene som ligger ute i arkivet.

Vi håper at flest mulig vil være med å dele sine veivalg her, dette er en fint måte å få tilbakemelding fra trenere og klubbkompiser på valgene man gjør underveis i løypa. Både veivalg tegnet med kulepenn og innlagt fra GPS-klokke fungerer fint.

 

Kjøreregler:

  • Kartarkivet er basert på tillit, og skal ikke misbrukes til å skaffe seg kart for treninger og løp man ellers skulle ha betalt for. Dersom rettighetshaver til kart i kartarkivet ikke ønsker å ha sine kart tilgjengelige vil disse bli fjernet.
  • Kartarkivet opptar betydelig serverplass, og brukerne oppfordres til å begrense størrelse på hver enkelt fil som lastes opp. Øvre grense er satt til 2MB pr kart.
  • Vi ønsker at det skal være en lav terskel for å dele kart, veivalg og egne tanker rundt løp og treninger med andre i arkivet. Nedlatende kommentarer og mobbing tolereres ikke.

 

Kom i gang!

For å hjelpe folk i gang, her kommer en kjapp briefing:

Opplasting av kart via QuickRoute:

Arkivet er tett knyttet opp til programvaren QuickRoute.  Det anbefales at man laster ned og installerer dette programmet for å benytte kartarkivet sammen med GPS-klokker o.l.

For å komme igang med tracking i QuickRoute trenger du:

  • en GPX-fil fra økta du vil legge ut (hentes typisk ut fra Garmin Connect)
  • en kartfil med evt. løype, orientering mot nord. (jpg eller gif format fungerer fint)

Man kan enten scanne/ta bilde av sitt eget løpskart, eller ta utgangspunkt i noen andre som allerede har lagt ut økta i sitt arkiv. Ved å gå inn på andres kart kan man laste ned en blank versjon ved å klikke én gang på kartet slik at trackingen forsvinner, og så klikke “Save Image As”. I oversikten nedenfor finnes det linker til andre norske klubber med aktive kartarkiv, det kan være nyttig for å lete opp aktuelle kart. Nydalens Sk vil prøve å fast legge ut kart fra sine treninger på en egen bruker i arkivet, disse kan også brukes som grunnlag.

I QuickRoute må kart og tracking kalibreres mot hverandre, ved bruk av “Adjust Route”-funksjonen. Her velger man ut et par punkter langs GPS-sporet, og trekker dette til riktig plass på kartet. Det bør velges så få punkter som mulig, og punktene bør ligge med god avstand. Informasjon om flere funksjoner i QuickRoute finnes på programmets hjemmeside.

Et ferdig kalibrert kart kan lastes fra QuickRoute og inn i kartarkivet ved å trykke på knappen “Publish map”. Første gang må man angi adresse: “http://kartarkiv.nydalen.idrett.no/webservice.php“, samt brukernavn og passord i kartararkivet for at kartet skal havne hos riktig bruker.  Kommentarer til økta kan legges inn i et eget felt ved opplasting.

Analyse og ReRun

Vårt kartarkiv er registrert hos Jan Kochbaks sider på World Of O, med hans funksjonalitet for re-run i etterkant av øktene. Kart med tracking som lastes opp i Nydalens kartarkiv vil dermed automatisk bli tilgjengelige for sammenligning med andre som har løpt samme økta. Kart i kartarkivet vil automatisk bli synlige her: http://3drerun.worldofo.com/

Dersom man IKKE ønsker at en økt skal lastes opp til re-run, kan man enkelt reservere seg mot dette ved å angi “NOWOO” i disiplin-feltet når man oppretter økta.

Her er det ubegrensede muligheter for å analysere løp og treninger i etterkant av øktene, og man kan matche seg selv opp mot andre. Her ligger det utrolig mye funksjonalitet, det er bare å prøve seg frem!

Her er et eksempel fra Harry Lagerts nattcup:  2D-rerun

 

Referanser:

Andre norske klubber med oppegående kartarkiv:

 

Denne siden dekker helt grunnleggende info for å komme igang med bruk av kartarkivet, videre spørsmål kan rettes til email hidden; JavaScript is required. Vi håper flest mulig vil være med å bruke arkivet aktivt fremover, ikke nøl med å spørre om hjelp hvis man lurer på noe.

Lykke til!

Det er stengt for kommentarer.