Løp & lek 8-12 år

Vi ønsker velkommen til ny sesong med orienteringstrening for barn i alderen 8-12 år. Treningsplanen for høstsesongen finner du her: Treningsplan_Løp og lek_2018

Målsetningen er som tidligere å gjøre barna fortrolig med skogen og lære kart og kompass. Opplegget har blitt svært godt mottatt med opp mot 130 barn på treningene.

Ved å ha et felles opplegg for barn mellom 8 og 12 år ønsker vi å gi et tilbud som vil gi god progresjon for alle enten de er nye 8-åringer, 11-åringer som ikke har løpt før eller 12-åringer som er av de beste i landet. Dette vil vi få til ved mye lek, høy fart og intensitet og orienteringstrening på tre nivåer – nybegynner, litt øvet og god. Mer om dette under – men først litt om målsetning og orientering.

Hva vil vi?

Vi vil at barna skal lære seg å bli fortrolige med skogen og lære seg å bruke kart og kompass. Vi vil også at barna skal kunne utvikle seg i eget tempo, og ha muligheten til å være fullbefarne o-løpere som klarer krevende konkurranseløyper når de er 12. I tillegg vil vi at barnas foreldre skal lære seg å orientere slik at de kan finne fram i en fremmed by, på fjellet eller finne tur-orienteringsposter sammen med barna (Postjakten).

Hva er orientering?

Orientering er ikke bare en konkurranseidrett. Orientering er også en livreddende ferdighet på linje med svømming, og innebærer nyttig kunnskap til å forstå grafisk informasjon. Orientering er litt å finne fram i skogen etter 8-10 treninger. Vi vil lage et opplegg som gjør at hele familien har mulighet til å lære seg den livreddende ferdigheten sammen, og samtidig ha det gøy.

Hva sier barna?

Mange av barna som var med i fjor er blitt veldig flinke. Da vi spurte hva de syntes var moro på orienterings-treninga svarte de:

  • å finne postene
  • å sikte gjennom skogen (kompasskurs)
  • å løpe fort utenfor stiene
  • stafetter
  • myrfotball
  • pluss mye annet

Hvordan legger vi det opp?

Vi har treningene på forskjellige steder i nærområdet Kjelsås – Sognsvann. På treningene har vi behov for noen voksne til å følge små grupper av barn i skogen, spesielt i de yngre gruppene.

Treningstider er onsdager mellom kl. 18.00 og 19.15.

Hver trening blir lagt opp med to elementer, ett som gjør at barna blir vant til å ferdes/løpe i skogen og som har høy intensitet (løpestafetter, myrfotball etc) og ett element for å lære orientering. Det blir mye stafetter, stor fart og mye moro. Det er en forutsetning at barna liker å være ute og i aktivitet!

Opplegget passer for barn fra 8 år (født i 2009) som ikke har kunnskap om kart og kompass fra før, og opp til 12-åringer som har løpt orientering i flere år. Det vil derfor også passe for barn opp til 12 som har lyst til å lære seg orientering. Disse vil være mye sammen med klassekamerater på egen alder på mye av treningen, men vil kunne velge de enkleste variantene på orienteringsdelen.

Det vil bli arrangert en til to kvelder med enkle kurs for voksne (ingen krav til forkunnskaper).

De yngste gruppene vil få en Postjakten-kode (tur-orientering for hele familien) som en del av opplegget. Med den kan de laste ned et kart i pdf format.

Treninger gjennom hele våren og høsten vil koste 1000 kr. Dette dekker kart, annet opplegg, Postjakten for de yngste, innsatspremier og deltagelse i løp, unntatt flerdagersløp i utlandet i sommerferien.
Medlemsavgift på kr. 250,- kommer i tillegg.

Send gjerne denne invitasjonen til andre kjente der du tror at foreldre og barn har lyst til å være med.

Send gjerne et forhåndsvarsel om dere tror dere kommer, så går registreringen lettere på første trening – våren 2018 er det onsdag 11. april på Frysja.

Kontaktpersoner

Foreldretrenere:

8 år (født 2010)

Esten Koren: e-post: email hidden; JavaScript is required, M: 481 71 882

Marie Rygh Holten e-post: email hidden; JavaScript is required M: 970 79 975

9 år (født 2009)

Anja Berge Gjellestad: e-post: email hidden; JavaScript is requiredemail hidden; JavaScript is required M:  988 61 368

Knut Landstad: e-post: email hidden; JavaScript is required, M: 911 38 238

10 år (født 2008)

Elise Hafskjold: e-post: email hidden; JavaScript is required, M: 907 60 970

Else Kari Scheele: e-post: email hidden; JavaScript is required, M: 478 40 209

11 år (født 2007)

Espen Lunøe:  e-post: email hidden; JavaScript is required, M: 928 08 313

Even Angell-Petersen:  e-post: email hidden; JavaScript is required, M: 958 95 398

12 år (født 2006)

Ottar Wiklund: e-post: email hidden; JavaScript is required, M: 950 22 753

Runar Hafskjold: e-post: email hidden; JavaScript is required, M: 971 27 287

Oppmann: 

Bjørn Hauge (M: 916 75 187), e-post: email hidden; JavaScript is required

Det er stengt for kommentarer.