Løp & Lek 8-12 år

🌲🌲🏃‍♂️🌲🌲🌲🏃‍♀️🌲🌲🌲🏃‍♀️🌲🌲🌲🏃‍♂️🌲🌲🌲

Vi ønsker velkommen til ny sesong med orienteringstrening for barn i alderen 8-12 år! For 2023: Første trening blir omtrent onsdagen før eller onsdagen etter påske, kl. 1800-1915. 

Skal du være med på Løp & Lek for første gang, bruk påmeldingsskjemaet

Vi bruker Spond som informasjonskanal, og det er viktig å bli registrert der for å få nødvendig informasjon. Etter å ha fylt ut skjemaet over, legger vi dere til i Spond, og dere vil motta en gruppeinvitasjon som dere må godta.

Sesongplanen for 2022 finner du her: Sesongplan Løp&Lek 2022. Vi møtes hver onsdag fra kl 1800-1915. Det blir gitt info om nøyaktig oppmøtested i Spond.

For å gjennomføre treningene på best mulig måte, trenger vi å vite hvor mange som deltar. Påmeldingsfrist er tirsdag kl. 20 (kvelden før trening) og skjer i Spond.

Kontaktpersoner

Årgang 2014
Helge Thomas Hellerud: email hidden; JavaScript is required, 917 26 476

Årgang 2013
Pål Haavengen: email hidden; JavaScript is required, 996 06 699
Endre Stokseth: email hidden; JavaScript is required, 402 44 424

Årgang 2012
Elisabeth Ingvaldsen: email hidden; JavaScript is required, 950 56 795
Astrid Wangensteen: email hidden; JavaScript is required, 980 56546

Årgang 2011
Alexander Smidt Olsen: email hidden; JavaScript is required, 975 02 265
Karen Boldingh Debernard: email hidden; JavaScript is required 958 31 450

Årgang 2010
Esten Koren: email hidden; JavaScript is required, 481 71 882
Marie Rygh Holten: email hidden; JavaScript is required 970 79 975

Løp & Lek koordinator/oppmann
Nicole Ragvin: email hidden; JavaScript is required, 454 01 338

Leder Barne- og Ungdomsgruppa
Magnus Thomassen: email hidden; JavaScript is required, 982 43 439 

Hva vil vi med Løp & Lek?

Vi vil at barna skal lære seg å bli fortrolige med skogen og lære seg å bruke kart og kompass. Vi vil også at barna skal kunne utvikle seg i eget tempo, og ha muligheten til å være fullbefarne o-løpere som klarer krevende konkurranseløyper når de er 12. I tillegg vil vi at barnas foreldre skal lære seg å orientere slik at de kan finne fram i en fremmed by, på fjellet eller finne tur-orienteringsposter sammen med barna.

Ved å ha et felles opplegg for barn mellom 8 og 12 år ønsker vi å gi et tilbud som vil gi god progresjon for alle, enten dere er nye 8-åringer, 11-åringer som ikke har løpt før eller 12-åringer som er av de beste i landet. Dette vil vi få til ved mye lek, fart og o-teknisk trening på tre nivåer – nybegynner, litt øvet og god. Vi har ansvarsfulle og rutinerte foreldretrenere, og i tillegg har vi trenere i ungdoms/junioralder som vil bidra med morsomme oppvarmingsøvelser og veiledning ute i skogen.

Hva er orientering?

Orientering er ikke bare en konkurranseidrett. Orientering er også en livreddende ferdighet på linje med svømming, og innebærer nyttig kunnskap til å forstå grafisk informasjon. Vi vil lage et opplegg som gjør at hele familien har mulighet til å lære seg denne ferdigheten sammen, og samtidig ha det gøy og oppleve fine turer i skog og mark.

Hva sier barna?

Når vi spør hva barna syns er moro på med orienteringstrening svarer de:

  • å finne postene
  • å sikte gjennom skogen (kompasskurs)
  • å løpe fort utenfor stiene
  • stafetter
  • myrfotball
  • pluss mye annet

Hvordan legger vi opp treningene?

Vi har treningene på forskjellige steder i nærområdet Kjelsås – Sognsvann – Maridalen.

Treningstider er onsdager mellom kl. 18.00 og 19.15.

Hver trening har først en oppvarmingsøkt med lek og o-tekniske øvelser, og så en o-løype hvor man går eller løper i grupper eller på egenhånd. På treningene er det viktig i starten at foreldre er med og hjelper til å følge barna til de er trygge nok til å klare seg på egenhånd. Dette er en fin mulighet for voksne til å lære seg grunnleggende orientering og være i aktivitet sammen med barna sine.

Opplegget passer for barn fra 8 år som ikke har kunnskap om kart og kompass fra før, og opp til 12-åringer som har løpt orientering i flere år. Det arrangeres også en til to kvelder med enkle kurs for voksne (ingen krav til forkunnskaper).

Treningsavgiften for en hel sesong koster 900 kr. Dette dekker kart, treningsopplegg, Postjakt-kart, innsatspremier og deltagelse i o-løp, unntatt flerdagersløp i utlandet i sommerferien.
Medlemsavgift på kr. 300,- kommer i tillegg.

Hvis du har spørsmål om Løp & Lek, send epost til Løp & Lek-koordinator/oppmann (kontaktinfo over).

 

Det er stengt for kommentarer.