Ungdom 13-16 år

Vi ønsker velkommen til orienteringssesongen 2022, med treninger og konkurranser for ungdom i alderen 13–16 år (Ungdomsteamet).

Filosofi

Med opplegget i Ungdomsteamet ønsker vi å legge til rette for alle mellom 13 og 16 år. Vi tar godt i mot nybegynnere og gir dem en første introduksjon til o-sporten, vi legger til rette for ungdom som har orientering som grunnlagstrening for andre idretter, vi legger til rette for ungdomsløpere som er med på et par o-løp i året, og vi legger til rette for noen av landets beste o-løpere i alderen 13 til 16 år. Med andre ord – på våre treninger er alle mellom 13 og 16 år hjertelig velkommen uansett ferdighetsnivå og ambisjonsnivå. Vi legger spesiell vekt på orienteringsteknisk trening fordi det å lære skikkelig orienteringsteknikk i ung alder er svært viktig for å ha glede av den flotte idretten vår gjennom hele livet.

Treningsopplegg

Gjennom vinteren har ungdomsteamet fellestrening hver mandag. Først er det løping ute og så styrketrening inne. Noen ganger er utedelen sprint/ gate-orientering i nærmiljøet.

I barmarksesongen (april til oktober) har ungdomsteamet fellestreninger 2 til 3 ganger pr uke.

Annenhver tirsdag er det sprint-orientering i nærmiljøet. Dette er orientering i park- og bymiljø med mulighet for høy fart og intensitet.

Onsdagstreningene (eller SwiS “Swag i skogen”) er vår hoved-trening og foregår på ulike steder i nærområdet med hovedfokus på orienteringsteknikk gjennom ulike momentøkter. Gjennom å tilpasse kartet (f.eks. fjerne deler eller elementer), skal ungdommene få trening i kompasskurs, kurveorientering, detaljorientering osv. tilpasset ulike ferdighetsnivåer. SwiS (kl. 18:00-19:30) vil normalt ha lavere intensitet enn tirsdagstreningene.

På torsdager er det løpetrening (eller “O2-trening”). På disse treningene har vi intervalltrening. Intervalltrening er den mest effektive treningsformen for løpere mellom 13 og 16 år, og vil gi et godt grunnlag for løpsstyrke både som ungdom, junior og senior.

Sesongplan 2022.

Samlinger

Det vil bli mulighet til å delta på flere treningssamlinger gjennom sesongen. Dette oppfordrer vi alle våre løpere til å være med på. Noen av samlingene arrangeres av Akershus og Oslo Orienteringskrets og på disse får man mye fin trening kombinert med at man blir godt kjent med løpere fra andre klubber i Oslo-området.

Konkurranser

Å delta på konkurranser er ingen forutsetning for å delta på våre treningsopplegg, men det er først når man begynner å løpe en del konkurranser at man får fremgang og stor glede av orienteringssporten. Derfor oppfordrer vi alle våre løpere om å delta på så mange o-løp som mulig. De viktigste løpene er Trimtex Cup, Hovedløpet og uttakingsløp til stafetter og Unionsmatchen. I sesongplanen har vi også markert noen prioriterte løp, for at det skal være lettere å velge i jungelen av tilbud. For de som ikke har o-løpende foreldre er det bare å ta kontakt med trenere eller ledere, slik at dere får skyss til løp. Vi har også en Spond-gruppe som gjør det lett å avtale skyss, både til treninger og til løp.

Nybegynnere

Orientering er en sport du kan ha glede av eller bli god i selv om du ikke starter tidlig. Vi tar godt imot nybegynnere når som helst på sesongen og legger til rette for dem. Vi har vanligvis kapasitet til å følge de helt nye rundt løypa de første gangene de er med, og foreldre kan gjerne bli med på en del av de første treningene hvis dere ønsker dette. Da kan også foreldrene bli bedre kjent med o-sporten og få en hyggelig tur i skogen! I tillegg anbefaler vi nybegynnere å ta tur-o-poster (Stifinner’n) og liknende opplegg for å lære seg mest mulig orientering.

Sesongplan og øvrig informasjon kan du få fra oppmann eller ved å bli med i vår Spond-gruppe (bruk vår lenke https://group.spond.com/YREGQ for å spørre om å bli medlem). Er du ny og vil komme på en trening, ta kontakt med oppmann eller en av trenerne for å få vite oppmøtested. Velkommen !

Kontaktpersoner

Oppmann: Even Angell-Petersen (M: 958 95 398), e-post: email hidden; JavaScript is required.

Trenere i 2022-sesongen:

Hovedtrenere Vera Melkild email hidden; JavaScript is required 951 15 196
  Kornelius Kriszat-Løvfald   938 37 099
       
Foreldretrenere 16 år (2006) Christine Teig email hidden; JavaScript is required 913 89 950
  Anja Gjellestad email hidden; JavaScript is required 988 61 368
  Knut Landstad email hidden; JavaScript is required 911 38 238
       
Foreldretrenere 15 år (2007) Espen Lunøe email hidden; JavaScript is required 928 08 313
  Even Angell-Petersen email hidden; JavaScript is required 958 95 398
       
Foreldretrenere 14 år (2008)   Else Kari Scheele email hidden; JavaScript is required 478 40 209
  Finn Rygh email hidden; JavaScript is required 928 28 616
       
Foreldretrenere 13 år (2009)      
       

Det er stengt for kommentarer.