Jukola 2018 – solid herreresultat

Bedre sent enn aldri, men her kommer en beretning fra 2018-utgaven av Jukola, som fant sted i gropterrenget utenfor Lahti. Det ble en bra reise, der spesielt herrelagene virkelig fikk vist hva som bor i dem. Det var ikke så lite!

Årets base var lagt til Lahti menighets kurssenter, Siikianiemi, der vi fikk all nødvendig pleie og omsorg. God mat, bademuligheter og bruk av kano, båter og SUP. Precampøktene var i ganske så røft terreng, men det viste seg å være et smart triks – da virket selve konkurranseterrenget som veldig innbydende. Det fungerte bra.

Av og til kan man gå lei gjørmebad og regnvær på slike stafetter, men ikke i år. Pent vær er alltid flott, men støv kan nesten være like ille som gjørme over tid, og for Søren og undertegnede gikk nok lungekapasiteten betydelig ned ila helgen. Pytt, pytt.

Over til det sportslige. Damelaget vårt ble dessverre en god del redusert rett før stafetten, bl.a. pga skader, men heldigvis har vi sporty D 50 eliteløpere på lur. 1. og 2. laget holdt sannelig tett følge ganske lenge etter mye fin løping, og til slutt kunne vi notere en 77. og 195. plass. Og i 2019 bør vi vel kunne sikte høyere.

Det ble gutta som fikk vist seg frem i år –  ingen tvil om det. Jevn, god og fin løping hele vegen av 14 løpere, og begge lagene var med og preget hele stafetten. Veldig moro! Man er ganske happy som lagleder når klubben langt ute i stafetten fortsatt har begge lag blant topp 15. Og man blir om mulig enda mer lykkelig når det som ser ut som en disk på 1. laget på 5. etappe ikke blir en disk allikevel. 7. plass er det tredje beste herreresultatet i historien, kun overgått av 2. plassen fra 2000 og en 6. plass i 1997. Dette fortjente gutta, og vi andre kunne unne oss en makkara eller to.

Som seg hør og bør stilte klubben også med et veteranlag. Med god snittalder og brillestyrke endte de til slutt på en sterk 307. plass av 1800 lag. Respekt. Topp 300 i 2019 er innenfor rekkevidde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Elite, Klubbturer, Sportslig, Veteraner. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Jukola 2018 – solid herreresultat

  1. Jon Gunnar sier:

    Aiaiai, dette kan vi ikke bare passere:-)
    Kjempeløping, grattis og vi holdt ut hele natta selvfølgelig, men Jon I Bakken, hva skjedde i 1997?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *