O-ringen 2017 – en suksess på alle vis

O-ringen 2017 var lagt til Arvika i Värmland. Arvika? Kan det være noe sted å bruke en dyrbar sommerferieuke på, tenker du kanskje.  Arvika – langt inne i ingenmannsland, med gamle Volvoer på hvert tun, flust med raggare, mygg og stort sett skog så langt øyet ser. Og ganske så lav glam-faktor. 81 nydøler mente åpenbart at O-ringen, jo det drar vi på i år,  derav mange som gikk “all in” og kjørte ur-varianten med  telt og enkle forhold på en nedlagt flystripe, dystre værmeldinger til tross.  Og Värmland, Arvika, været og O-ringen leverte i høyeste grad varene. Det samme gjorde Nydalens SK også.

O-ringen er en stor del av selve grunnfjellet i o-sporten. Utvilsomt alle sommerløps mor, der du så og si hele døgnet befinner deg midt i et organisert og fargerikt virvar av menneskestrømmer i alle retninger fra klubber du knapt visste eksisterte.  O-ringen er tidlige morgener der varmen tvinger deg ut av teltet, over til naboen som du slår av en prat med i en sliten campingstol over en kaffe, tannpuss på “badet” sammen med hardtsatsende eliteløpere, et utall av klasser for absolutt alle, gode kart og løyper, 18-åringer på tur i lånt BMW og eget partytelt med lydanlegg som overgår arrangørens, svenskene som lager sin grøt 0630 hver morgen, og bittesmå nydalsunger som får lov til å løpe fritt rundt uten dressur, lenge etter anbefalt leggetid.  Og mye annet som bare de som var der kan beskrive. Fasettene er mange. Men kanskje det beste av alt – et sprengt mobilnett som gjorde mobilsurfing uvant vanskelig og dermed ikke noe å bruke tiden på. Sosialt er det nok lite som slår en slik uke, i alle fall når værmeldingen slår feil og de eneste dråpene som fant vegen kom på natten.

For en satsende løper er O-ringen noe av det mest prestisjetunge man kan vinne sammenlagt , med unntak av VM. Og sportslig gikk det da også bra for klubben, i alle fall for mange. Nivået er høyt, konkurransen knallhard og du skal levere fem meget sterke løp på rad for å hevde seg i sammendraget i de grommeste klassene. Det siste gjorde Anne Margrethe til gangs, en solid andreplass i damenes Formel 1 klasse lar seg høre. Og Elias, som tok seieren hjem i H 18 elite etter å orientert fra Kasper Fosser på jaktstarten. Ellers er det verdt å nevne  Oda og Pia som ble nr tre i hhv D 15 og D 14, Kornelius som tok en sjetteplass i H 15 og Ragne som ble nummer åtte i D 18 elite. Og Anders som tok seg av 21 AK, samt mange andre gode prestasjoner – ingen nevnt og ingen glemt. En solid oppkjøring til høstens mesterskap, dette.

Takk for en fin uke, vi kommer garantert tilbake! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Elite, Klubbturer, Rekrutter 8-12 år, Sportslig, Ungdom 13-16 år, Veteraner. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.