Junior-VM 2017 – the real story

Etter tøffe uttaksløp i Arendal og på Hamar, var det Ragne og jeg som ble tatt ut til å være NSKs representanter i Finland. Vi dro bortover allerede på onsdag en knapp uke før første konkurranse.

Vi bodde på et stort konferansehotell, til å begynne med sammen med kanaderne. Men i løpet av de neste dagene kom det flere hundre løpere fra ulike nasjoner. Det var hyggelig at alle bodde på samme sted, her var det virkelig muligheter for å stifte nye bekjentskap.

Etter et par treningsøkter og de siste forberedelsene unnagjort var vi etterhvert klare for konkurransene. Mellomdistanse kvalikken var første løpet. Her var det mange nervøse utøvere, meg selv inkludert. Jeg kom meg greit gjennom uten store feil, og skaffet meg en god startposisjon for finalen. Ragne vil nok helst glemme mellomdistansen kvalikken og jeg vil også prøve å glemme siste runden på finalen.

Sprinten gikk bedre og selv om ingen av oss fikk til noe kjempeløp var det i det minste betydelig bedre enn de første dagene. Vi fikk også testet ut Tampere regionens beste donut sted som ligger på toppen av Finlands største morenerygg. Ikke så morsomt å gå opp hit, men donuten smakte godt, så i ettertid var det verdt det.

Etter en deilig hviledag var NSKs løpere klare for å heve seg et par hakk før mesterskapets siste individuelle løp. Langdistansen gikk bedre for oss begge og jeg kunne løpe inn til en 10.plass som jeg er godt fornøyd med. Ragne løp inn til en 39.plass av drøyt 140 jenter, hun var nok blant de sterkeste 17.åringene i feltet.

På mesterskapets siste dag var det klart for stafettene. Jeg fikk æren av å løpe på 2.etappe på guttas 1.lag, mens Ragne løp på jentenes 2.lag. Stafetten ble virkelig en god opplevelse for min del og jeg klarte å skaffe en luke som Audun Heimdal på siste etappe tok godt vare. Vi vant stafetten og hindret Olli Ojanaha til å vinne 4.gull. Virkelig en bra dag!

Ragne løp også 2.etappe, hun gikk ut på en 25.plass, plukket 11 plasseringer og vekslet på en 14.plass. Ragnes lag kom i mål på en sterk 9.plass som nest beste 2.lag.

Mesterskapet ble avsluttet med den tradisjonelle banketten. Her fikk man mulighet til å vise fram egenskaper man ikke fikk bruk for i mesterskapet.

Elias

Dette innlegget ble publisert i Elite, Sportslig. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Junior-VM 2017 – the real story

  1. Jon Gunnar sier:

    Gratulerer til begge to, høres ut som dere har fått med dere mye moro og masse god erfaring til neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.