Takk te dokk!

test

Jeg bruker Prudence` avskjedslåt som overskrift til et lite takkeskrift til første generasjons Løp&Lekere. Jeg har fått lov til å følge denne gjengen og mange andre fra vi begynte Løp&Lek i 2004 da disse var 8-9 år, og må få dele noen minner med andre Nydalinger. Bildet over er fra Smålandsturen det året 95-erne var 16, og skulle reise nedover å hente førsteplassen som en ren formalitet etter mange topplasseringer i stafettene de siste årene. Slik gikk det selvfølgelig ikke – isteden var det jentene som markerte med pallplass.

jenter

I rekken av gode minner er det stafettene som står frem – det å lykkes sammen er noe spesielt:

… Jonas sitt spurtoppgjør om seieren i U-Tio som 12-åringer http://www.orientering.se/Distrikt/VastergotlandsOrienteringsforbund/U10MILA/TidigarearArkiv/2007/Video/  gir fremdeles gåsehud. Siden har turen blitt en fin tradisjon for de eldste Løp&Lekerne med innlagt badeland-/Lisebergbesøk..

utio

….med 2 plassen i Tio i 2009 plasserte Nydalen seg på ungdomskartet for godt og siden har vi vært største ungdomsklubb både på Tio og HL.

I Tio er omkvedet hos speaker at “Nydalen måste vi alltid rekna med i Ungdomsklassen” – i år ble det endelig seier etter mange gode forsøk. Best husker vi kanskje Tullige i 2011- NSK 2 og 3 med Lægran-tvillingene i tet etter to etapper, Jonas ut som nr 2 for NSK 1 på siste etappe – og etter hvert “ensam i tet” med lang GPS-hale. Plutselig blir halen til en prikk – Jonas stavrer seg til mål etter å ha fått kvist i øyet. Drama!

Smålandskavlen ble raskt tradisjon med busstur og rulleskitrening sammen med andre Oslo-klubber og har gitt mange rysare på senhøsten. 14-åringene Erik og Jonas som løp sikkert og godt i teten på de to siste etappene og var først inne, men dessverre med en feil post – 3 plass året etter med stort sett 15-åringer på laget – og den selvsikre gjengen med 16-åringer som dro nedover i 2011.

I 2011 fant vi frem til noe som heter Nuorten Jukola (U-Jukola) og trener Even tok med ett lag til Kajaanii noen dagsmarsjer nord i Finland. Velvillige arrangører hjalp til med leiebil (en historie for seg) og support. Hjemme svidde vi av betydelige beløp på streaming av gps, tv og lyd fra de finske skoger, og kunne følge laget gjennom en uhyre spennende stafett der Nydalingene til slutt tok 3 pl etter å ha vært i sølvkampen helt til slutt. Moro å få høre av niese-Anine at “dette var den kuleste turen – ever”. Her er GPS-ene: http://gpsseuranta.net/index.php?sivu=tt&id=20110820

ujukola

Rundt 25-30 stafett-opplevelser sammen har gitt en godt sammenløpt gjeng med god stafettkultur som sjelden gir dårlige etapper, og ofte gir prestasjoner opp mot det beste. NM-juniorstafett hadde vi tenkt å vinne – slik ble det ikke, men også her har det blitt mange gode opplevelser.

Det individuelle skal selvfølgelig ikke glemmes: Jørgen med et utall HL/NM-medaljer i ski-o og nå sr-landslagsplass, Jonas med ditto både sommer og vinter samt jrVM, Anine med seier O-Idol, HL, jrNM og jrVM sommer og vinter samt HLR og jrNM på ski og tilslutt U-stipend i Olympiatoppen, Eivind og Erik med medaljer og topplasseringer og Solveig med HL-gull for å nevne noe. Ikke alle har blitt med helt opp til de er 20. Noen begynte med bandy, noen satset på padling, noen ville helst bare løpe, med eller uten ball, og en del konsentrerer seg om ski – her ved Simen Kruger som var med til han var 16 – nå på rekruttlaget i langrenn.

simen

Vi har også fått se dere gro opp til en gjeng som tar vare på og står opp for hverandre – enten det er å ta ansvar for gruppa som 16-åring på O-landsleir eller stå opp for hverandre slik som på forsommeren i år.

grue

jrNM stafett-samling Grue Finnskog 2013

Det har vært et privilegium å få følge dere gjennom 11 år. Takk for at dere alltid entusiastisk har vært med på nye tanker og ideer! Dere har gått opp løypa for årgangene som kommer etter dere med mange gode tradisjoner: U-Tio, Smålands, U-Jukola, 10-12-samling, 13-16-samling, Blodslitet m/bading, Løp&Lek-konseptet, 13-16-modellen, størst på Tio, størst på HL/OLL mm. Derfor er det også ekstra moro å se Nydalsungdommene herje med konkurrentene i Blodslitet og Smålands nå på senhøsten.

Lykke til i Trondheim (selv om vi kanskje ser Anine i burgunder ett år til)!

Hu&Hei

Terje

 

blodslitet

Blodslitet – en sikker vinner. Her en sterk Nydalsgjeng i H11-12.

Dette innlegget ble publisert i Administrativt, Elite, Klubbturer, O-minner, Rekrutter 8-12 år, Sosialt, Sportslig, Ungdom 13-16 år. Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Takk te dokk!

 1. Einar Jensen sier:

  Takk Terje for en veldig fin oppsummering. Litt vemodig at dette nå er historie, men sånn er livet!

 2. Børge sier:

  Takk for en god historie! Vi trenger flere slike. Det er hyggelig lesning og jeg synes det sier noe om hva vi egentlig holder på med. Resultatene over flere år og ikke i mindre grad i år tyder på at det er etablert en god modell for rekruttering av barn og utvikling av ungdomsløpere i Nydalen. Oppgaven vår nå er å videreføre, videreutvikle og sørge for kontinuitet i arbeidet med barn og ungdom. Utfordringen til oss alle i o-miljøet er å bidra til å øke rekrutteringen også utenfor miljøet slik at feks barna til “førstegenerasjon L&Lere” får fler konkurrenter utenfra.

 3. Jon Gunnar sier:

  Morsomt og snart er hele hurven tilbake.
  Ikke sett spurtoppgjøret før i U-tiomila.
  Antar at dette er Jonas’ argeste konkurrent, om jeg ikke tar feil så er dette samme mann som snøt Jonas for JVM medalje i sommer?

 4. Kjersti sier:

  Takk te dæ/dere, strålende ungdomsarbeid! Herlig lesning, blir “varm i hjertet” av å lese så fine ting om klubben som fortsatt befinner seg nettopp der, – NSK – klubben i mitt hjerte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *