Smålandskavlen

 

gutter

jenter

Veldig fornøyde NSK-ungdommer etter vellykket tur til Småland med sier til gutta og 3. plass til jentene!

Her følger reisebrev fra Maria Jonsson

Det var 16 ungdommer som reiste til Smålandskavlen i år, fordelt på 2 guttelag og 1 jentelag. Tradisjonen tro reiste vi sammen med Heming, Fossum og Asker, og dette året var turen så populær at vi måtte reise med dobbeltdekker for at alle skulle få plass. Det var forresten også med et ungdommelig H17-lag fra Nydalen, hvilket gjorde at vi trengte to ledere til å passe på, undertegnede og Jon Iver.

Reisen til Jönköping ble avbrutt av en treningsstopp i Bollebygd, nærmere bestemt ved OK Orinto sin klubbhytte. Tiden ble brukt opp effektivt, og det samme gjaldt vannet på hytta – det var i hvert fall ikke noe vann igjen når de siste prøvde å ta seg en dusj. I etterkant var det middag i nærheten før vi rullet videre mot skolen der vi skulle bo. Gutta installerte seg i et klasserom og jentene i et mindre grupperom, noe som senere skulle vise seg være et noe mindre klokt valg av jentene (her sto nemlig lyset på hele natta).

Etter ompakking dro vi til samlingsplassen og Ragne, Jørgen, Kornelius, Øystein og Anders N gjorde seg klare for å gi seg ut på sine nattetapper. Allerede nå skulle de norske ungdomslagene vise hvor gode de er; Ragne vant nattetappen i D16 med nesten 3 minutter samtidig som Kasper i Heming (eller Hämming som de hette her) utklasset konkurrentene i gutteklassen. Her gjorde også Jørgen og Kornelius gode nattløp, hvilket resulterte i en 7. og den 23.plass. Øystein og Anders N gjennomførte med stil, og H17-laget lå på en finfin 7.plass etter natten.

Etter en natt med mye lys i jenterommet, og mye vekkerklokker i gutterommet, våknet alle tidlig og klare for innsats. Nå skulle Ada få ny erfaring gjennom å prøve på hvordan det er å løpe «ensam i täten» og Lukas, Isak og Håvard (H17) skulle ut og jakte. Ada viste stor mental styrke og tok seg igjennom løypa uten altfor mye stress, hvilket resulterte i at bare et lag (Halden) passerte. Lukas og Isak løp begge opp plasseringer for 1.og 2.laget, og hadde det ikke vært for at Lukas fant en litt vel dyp myr kanskje han hadde vekslet først – nå var han isteden inne som nr 3 med gjørme opp til armhulene mens Isak vekslet som nr 16 uten et eneste spor av gjørme.

Isak

Isak i farta på vei mot mål

Den 3.e etappen i ungdomsklassene er en såkalt parallell etappe, der man kunne stille med 1-3 løpere. Disse løper med hver sin SI-pinne, og kunne dermed velge om de ville løpe sine egne løp, eller løpe sammen. Frida og Marte holdt 2.plassen, men hadde gjort noen småfeil og Halden var definitivt ikke langt unna. Halvor og Ole Jacob løp nå opp laget til ledning, og nå var det tett i teten med fire lag på 40 sekunder. Samtidig løp Eirik, Audun og Tobias en fin etappe for 2.laget, men en treminutters bom på slutten irriterte nok litt.

Oda gjennomførte en fin siste etappe, men ble tatt igjen av raske Victoria fra Fossum. Ikke noe å deppe for når en av Norges beste 16-åringer tar igjen 13-årige Oda i en løype som var vanskeligere enn det er til vanlig i D14. Oda gjorde dog godt motstand, og det hele ble ikke avgjort før de siste meterne på spurten. 3 norske lag på pallen – bra!

Ute i løypa for gutta skjedde det mye, og det var nok fint at vi som sto på samlingsplass ikke fikk med oss det. Det hele endte så opp med en spurt mellom tre lag, der Elias hadde overtak når de kom ut fra skogen – og det overtaket slapp han ikke. De to andre lagene måtte skilles åt via måldommer, og Fossum ble dømt som nr 2. Samtidig kjempet Lars i 2.laget inn til en 17.plass, lettere irritert over en postring som skapte forvirring gjennom å ligge midt i et annet strekk.

Vårt H17-lag gjorde forresten en god innsats også i dagslyset; Håvard var helt oppe på 5.plass, Anders V vekslet som nr 10 og Bojan gikk i mål som 16.e lag etter sin lille 13,5 km-tur.

Håvard

Håvard

Sjekk gjerne kartene i kartarkivet – det ligger mye ute fra Småland her. Takk for turen alle sammen, og husk å legge inn siste helgen i oktober neste år for nye eventyr i Småland!

Dette innlegget ble publisert i Ungdom 13-16 år. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.