NM-uka 2018 på Vegårshei

NM-uka 2018 i Vegårshei ble på alle måter en stor suksess for Nydalens SK, både sosialt og sportslig. 11 medaljer ble med hjem til Oslo og Nordre Aker, samtidig som vi fikk også vist frem stor bredde og mye idrettsglede. For en gjeng!

Vegårshei, med sine 2201 innbyggere og en utstoppet ulv, hadde virkelig lagt seg i selen for å lage et flott NM. Noe de klarte med glans. En suveren arena, gode kart og løyper, storskjerm med TV-sending, engasjert speaker og  kakepriser fra 70-tallet var alle ingredienser i det som ble en feiende flott NM-uke. Og ikke minst en godt regissert bankett og premieutdeling.

De sportslige resultatene ble meget gode for klubben. På langdistansen tog Ragne gull i D 17-18, Eirik sølv i H 19-20 og Marte, ulykkesfuglen som røyk akillesen på oppløpet, en sterk bronse i D 21. Og Isak kapret bronsen i H 17-18. Og videre: Marie en flott 4. plass i D 17-18, Lukas med ditto plassering i H 19-20, Siri 6. plass i D 21, Jon 6. plass i H 21, osv osv.

Og det bare fortsatte på mellomdistansen. Ragne kopierte 1. plassen nok en gang. Isak, Lukas og Anders tok hvert sitt sølv i hhv. H 17-18, H 19-20 og H 21. Eirik og Jon tok bronse i H 19-20 og H 21. Og så tar vi med Tones 7. plass i D 21. Hurra igjen!

Stafett er stafett, men søndag lå det i luften. Gutta VILLE virkelig vinne dette, det var (nesten) aldri noe tvil, bortsett fra hvilket av Nydalslagene som skulle klatre helt til topps. Eirik på 1. laget tok teten allerede fra 1. meldepost og vekslet først. Anders så seg ikke tilbake og økte ledelsen, en ledelse Jon tok godt vare på, selv om den krympet noe undervegs og ga oss (bittelitt) spenning. Det er stund siden forrige NM-gull på stafett til Nydalens herrer, så det smakte godt. Og 2. laget, da, som etter knallgod løping av Anders Vister, Håvard og Lukas løp inn til en sterk 5. plass, og med los på bronsen etter at Lukas la seg opp på høy I5 og ga verdensmester Dæhli kamp en stund. Og det er mer – NSK hadde beste 1. lag, 2. lag, 3. lag, 4. lag, 5. lag og 6. lag i herrestafetten, og med juniorer på alle lag. Slå den!

Jentene fikk det ikke like godt til som gutta i år, men 5. plass på 1. laget (Ragne, Anne Margrethe og Siri) er slett ikke dårlig, selv om det nok var noe under målsettingen. 2. laget ble også premiert med en 13. plass. Neste år er vi på pallen igjen, ikke sant, Marte? 3. og 4. laget fullførte også med glans. Også her hadde vi juniorer på alle lag – og det er veldig artig.

Dobbeltvinner Ragne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegårtun var basen

Dette innlegget ble publisert i Elite, Klubbturer, NM, Sportslig. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.