NM-uka 2017 – stor bredde og god medaljefangst

Årets NM-uka var lagt til det innerste av Østfolds skoger, et godt stykke utenfor allfarvei må man kunne si. Halden SK har ganske så mye terreng å ta av, her er det mil på mil av så og si urørt villmark som kartlegges. Og fra noen flotte jorder i midten av det hele ble årets NM-uke avholdt. Det begynte bra på den tøffe langdistansen, der det til tider var mer lønnsomt å løpe mer omgående vegvalg enn man kanskje er vant med i Østfold. Vi hadde 18 startende løpere, hvorav 16 kom seg fint til mål. Aller best var Elias som gikk helt til topps, og ikke minst Lukas og Anne Margrethe på hver sin sølvplass. Fin start på NM-uka!

Anders hadde ordnet fine hytter til gjengen på Stora Lee Camping, et gjeddefiskeeldorado om du ikke visste det fra før. Det ble ikke så mye gjedde denne gangen, men juniorgutta brukte i alle fall fridagen til å harryhandle i Sverige med kano. Og det ble lagt mye innsats i gode middager. Ingen skulle slå oss på dårlig ernæring!

Vi hopper til lørdagens finale på mellomdistanse. Og dette ble en god dag i klubbens historie, for hør på dette: Gull til Ragne, Elias og Eirik, sølv til Anne Margrethe og Anders, bronse til sondre på pre-o, 4. plass til Ralph, 5. plass til Marte osv. Det er da lett å “glemme” andre sterke plasseringer som for eksempel Jørgens flotte 14. plass i den tøffe 17-18 klassen.

Så var det stafett. Alltid spennende, alltid nerve og alltid tette oppgjør. Også i år. Seks herrelag og tre damelag skulle forsvare den burgunder klubbtrøya. For damens del gikk ble kanskje litt stang ut med en 4. plass på 1. laget. 2. laget lå også lenge med langt der fremme, men endte til slutt på 15. plass (og premie, da). Og 3. laget havnet omtrent midt i feltet, ikke verst.

Førstelaget til gutta ble nok dagens nydøler, der de feide inn til en sterk sølvmedalje, bak Halden og Lundanes som det var lite å gjøre med på sisteetappen. Dette var stort! Sterke plasseringer på 2. og 3. laget også, hhv. 9. og 15. plass lar seg høre. Og lag 4, 5 og 6 kom seg også vel gjennom!

Sølvguttene

 

Årets NM-sesong har vært god for klubben. Om undertegnede ikke teller feil har vi i alt tatt 21 medaljer, mot 16 i fjor. Godt jobbet av løperne!  Og vi hadde nok ikke tatt alle disse medaljene om vi ikke hadde vært så mange på slike mesterskap. En god bredde skaper et godt og trygt miljø, som igjen er et bra utgangspunkt for gode prestasjoner.

Herrer 3. lag

 

 

 

 

 

 

 

Damenes 1. lag – utenfor pallen denne gangen

 

 

 

 

 

 

 

Det dannet seg raskt et kompetent nerdehjørne rundt Anders etter målgang. Og trener’n hadde fasiten, han.

Herrer lag 2

Jørgen og Sander i godt humør

Dette innlegget ble publisert i Elite, Klubbturer, NM, Sportslig. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.