Junior European Cup 2017 – reisebrev fra Ungarn

Vi har vært så heldig å få en utsendt løper (Eirik) til å sende oss her hjemme et reisebrev fra JEC. God lesing!

Vi forlot ett grått Oslo og reiste ned til østerisk sol, en kort økt på kart følger. God stemning tross nærmere tosifra antall reisetimer. Første konkurranse er stafett, Lukas og jeg skal ut på første, Elias på siste. Terrenget (Elias sitt kartarkiv!) var lettløpt og kurvebildet delt opp av raviner. Ellers var det mye torner, noe alle mann kjente på i løpet av helgen. Selv er jeg godt fornøyd med egen etappe og kunne sende Audun Heimdal, som ikke var happy med sin etappe, ut alene i tet på andreetappe. Medium, stable race. Lukas hang også godt med lenge, men mistet dessverre SI-pinnen i den verste tornebusken (burde fulgt Nydalens staffettregler). Så mer ut som en gladiator enn o-løper når han kom i mål …. Elias løp et solid løp og løper laget inn til 4. plass. Den norske innsatsen på stafetten var aldri helt fullklaff. Mange som slet når de først mistet kontrollen.

På lørdagen var langdistanse på menyen i et terreng som bød på veldig rask løping. Elias var sterkest i M18: «det var bra, sterk styring.» sier en fotrapp lyslugg. Også Lukas og jeg var fornøyd med dagens plasseringer. Derimot slet vi begge mer med o-teknikken og ble litt overivrig etter gode starter.

Dagen etter sto vi opp klokken 6 og prøvde å trøkke ned litt mat før sprinten. Igjen trakk Elias, the man, noe som for tiden er normalt, det lengste strået i M18. Sprinten var fartsfylt og inneholdt noen vanskeligere strekk der høyde var avgjørende. Rett etter sprinten satt vi oss i bilen. Å sitte fire timer på ungarske veier med tre løp i kroppen og lite søvn anbefales!

Videre fremover gleder vi oss til samling i Ungarn og terrengene der skal visst være spesielle. Stemningen er på topp og utenom treningene er tiden fylt med lek og moro. Konkurranseinstinktet er høyt og det ofres mye for å vinne.

Kult at folk følger med J

Eirik

Dette innlegget ble publisert i Elite, Sportslig. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.