Minneord Odd Fløymo

Odd Fløymo døde 15.oktober, 93 år gammel. Han etterlater seg barna Geir, Hege og Ulf, svigerbarn, barnebarn og oldebarn. Odd var frisk og rask inntil det siste.

Odd Fløymo – Medlemsblad for Nydalens Skiklub nr. 3, juli 1998, årgang 71.

Odd Fløymo var en bauta i Nydalens Skiklub, i nærmiljøet sitt, innen kartproduksjon og i utviklingen av orienteringssporten i Norge.  10 år gammel ble han meldt inn i Nydalens Skiklub av foreldrene sine, en klubb han siden var trofast mot hele livet. I ungdommen var Odd en svært aktiv ski- og orienteringsløper, men etter hvert var det som leder han gjorde seg mest bemerket. Inspirert av sin far ble også barna hans aktive innen o-sporten, både som løpere og som ledere på ulike nivåer, mens Odds kjære Bjørg sørget for at Odds engasjement for o-sporten ble mulig.

Nydalens Skiklub, og mangfoldige o-løpere og turorienterere har mye å takke Odd for. Odd ledet klubben i flere perioder, og vi tror han særlig satte pris på å bli spurt om å være formann i jubileumsåret 1986 da klubben var 100 år.

Odd var en pionér på mange områder, blant annet innen kartproduksjon.  Allerede i 1954 tok han initiativ til etablering av en kartkomité, en komité han ledet i flere tiår. De populære turområdene i Nordmarka Syd mellom Vettakollen og til langt inn i Maridalen ble oftest synfart av Odd selv. Han var en utmerket synfarer og var tidlig ute med 1:10 000 kart for å sikre god lesbarhet for både o-løpere og turorienterere. Kartene holdt høy kartografisk standard og hadde stor bruksverdi også for andre brukere.  Odd fikk gjennom synfaringen kjennskap til mangt et tyttebær- og kantarellsted i Nordmarka.

Innen o-opplæring gjorde Odd en stor innsats, først og fremst ved Grefsen skole. Som medlem av opplæringskomitéene i Norges Orienteringsforbund bidro han også på nasjonalt nivå. Han fikk med nye rekrutter og ofte deres foreldre til så vel Nydalens Skiklub som andre klubber i området.

Inspirert av pionerene i Asker Skiklubb var Odd med og startet turorienteringen Stifinner’n i 1969. Nydalens Skiklub var dermed en av de første klubbene i landet som startet med turorientering. Tusenvis av turorienterere fra Oslo har jaktet på poster i området fra Sognsvann og Vettakollen i sør til Fagervannsåsen og innenfor Øyungen i nord takket være Odds engasjement for kartarbeid og det å få folk ut i Marka litt utenfor allfarvei.  Stifinner’n lever i beste velgående og er fremdeles et av de mest benyttede turorienteringstilbudene i hele Norge. Allerede i 1965 fikk han klubbens hedersmedalje.

Odds andre store hobby var treskjæring, også denne i tilknytning til skogen. Han begynte tidlige å ta med seg emner fra skogen og bearbeidet disse til flotte gjenstander, noe han fortsatte med til ganske nylig.

Odd var klar og tydelig i sin framferd og stilte krav både til seg selv og andre. Han hadde en naturlig autoritet og var alltid et samlingspunkt og en lederskikkelse i klubben. Odd fremførte sine budskap med humor, vidd og erfaring.

Takk for alt, Odd.

For klubbkameratene i Nydalens Skiklub;

Tore Ljunggren

Arild Blyverket

Lasse Halvorsen

Sindre Langaas

Dette innlegget ble publisert i Usortert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.