NM-uka 2021

Av: Jon Aukrust Osmoen

NM-uka 2021 er nå et ferdigskrevet kapittel. Under kommer en liten beretning om det som hendte i skogene ved Kilebygda.

Foto: Jon Iver Bakken

NM lang innleda mesterskapet med en ordentlig kraftprøve. Tungfint terreng og uvanlig varm septemberluft satte premissene i et løp hvor mange manglet godfølelsen. Ofte handler det bare om å stå i det, følelsen til tross. Anne Margrethe dro i land gullet i en tett batalje i D21, mens Halvor og Jon tok hver sin 3. plass i hhv H19-20 og H21. I tillegg vanket fine topp 10 plasseringer både for Anna (5. plass, D21), Rasmus (6.plass, H21), Tone (7.plass, D21) og Inga (10. plass, D17-18).

På fredagen sto en mer human dyst for døren i form av mellom kvalifisering. Teknisk krevende og morsom orientering. Noen stødig som en bauta i sin ferd gjennom terrenget, mens andre var ubehagelig nære eller på feil side av NM-ukas sperregrense. Vi fikk 17 mandater i finalen, noe som må anses som god uttelling. 

På lørdagens mellom var juniorene først ut i det som viste seg å være et terreng som bød på utfordringer for noen og enhver. Ingen kunne rokke ved Alva som vant D17-18, mens Halvor og Kasper tok sølv i hhv H19-20 og H17-18. Teodor viste også styrke ved å bli nr 8 i H17-18. For seniorenes del var det høytid siden rikskringkastingen krydret løpet gjennom sitt nærvær. Vi fikk god uttelling i H21 med både sølv (Jon) og bronse (Anders N). I D21 ble det litt mere stang ut. Anne Margrethe tok 4. plassen, mens Marte gjorde et veldig gledelig comeback med sin 10. plass. 

NM-stafetten ble som vanlig en festdag med mye spenning. I dameklassen tok Tone, Anna og Anne Margrethe og forvaltet favorittstempelet på eksemplarisk vis. 2. laget fulgte opp med en 7.plass (Alva, Siri og Marte). I herreklassen var 1. laget (Rasmus, Lukas og Jon) involvert i en ordentlig batalje om 3.plassen mot Kristiansand hvor vi tilslutt trakk et strå som viste seg å være for kort. 2. laget (Anders H, Eirik og Anders V) fulgte opp med stabil løping og en 8. plass. 

Foto: Jon Iver Bakken

Årets NM-uke ble virkelig en fin opplevelse. Hyggelig samvær, nydelig vær, gode resultater i framifrå løyper i klassisk entrecoteterreng. Bare å berømme Porsgrunn O-lag som virkelig har lagt ned et solid og forseggjort stykke arbeid!  

Av: Jon Aukrust Osmoen

Dette innlegget ble publisert i Elite, NM, Sportslig. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.