O-idol 2019

O-idol 2019 ble i år arrangert i Verdal, samtidig med NM i knock-out sprint, jr-NM stafett og NC i sprint. Vi har fått selveste Gaute Bergen til å fortelle om sine opplevelser på O-idol.

O-idol oppsummert

Så vidt jeg har forstått er O-idol et stort nasjonalt arrangement, men hensikt å vise den avtredende ungdom en ideell versjon av tilværelsen som junior, for å få med flest mulig videre i orienteringssporten. En ideell versjon av en allerede ganske god tilværelse. Det trengs ikke nevnes at O-idol er noe som er verdt å få med seg.

Jeg heter Gaute Bergan og deltok i O-idol i 2019.

Det sportslige skal alltid komme først på store orienteringsløp som o-idol, men man presterer ikke bra med mindre man har det bra, så det var hovedmålet. Et mål jeg vil påstå vi gjennomførte med glans. Vi bodde sammen med juniorene som deltok i junior-NM, som ble arrangert parallelt med O-idol. Det var felles måltider og felles møter, der alle deltok, alltid med god stemning. Det er selvfølgelig alltid noen store, barske, skumle gutter som virker veldig seriøse, men de er alle bra folk (tror jeg, turte ikke å snakke med alle). Jeg hadde for eksempel en interessant samtale med den ikke så ukjente junioren Kasper Fosser.

Den mest interessante sosiale arenaen var selvsagt arenaen. Lørdagen tilbragte jeg 10 timer der, og jeg løp bare 25 minutter av dem, klart det ble godt tid til sosialisering. Ungdom fra hele landet, med kjærlighet for orientering som eneste felles faktor, var representert.

Det var HL-liknende tilstander.

Selvfølgelig løp vi også orienteringsløp, med høy løypekvalitet og spennende spurtoppgjør, men personlig gikk det ikke sånn altfor bra der, det sosiale var mye viktigere.

Det beste med å dra til o-idol må likevel være det å få fri fra skolen, kun for å kose seg. Følelsen av å sitte på et fly, i et godt sete ved vinduet, slik at man kan se utover hele landet vårt mens man flyr over det. Gode folk rundt seg, ingen forpliktelser, og tenke på de stakkars klassekameratene dine som har undervisning i samme sekund, den følelsen er helt ubeskrivelig. 

O-idol er en smak av livet som junior, med fokus på prestasjon, dersom du er opptatt av det. Enda viktigere er det fokus på det sosiale, noe alle er opptatt av.

Red.anm: Nydalens SK tok for øvrig en rekke medaljer og gode plasseringer under helgen. Her representert ved vinnerlaget til gutta og Silje som hadde som en bra helg (Foto NOF)

Glade gullvinnere
Norgescup-vinner og bronsemedaljør på NM
Dette innlegget ble publisert i Usortert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.