Et tilbakeblikk på NM-uka 2019

Over en måned har gått siden et fantastisk NM på Skrim og Tjøme. Her kommer et tilbakeblikk på burgunder-øyeblikk og prestasjoner på NM.

NM-uka startet som den pleier med langdistanse, og denne gangen fikk vi et skikkelig flott, men røft og tungt terreng på Skrim. Alle klasser ble slengt ut i en diffus skråli fra start, og det gjaldt å ha med seg både hodet og kompasset for å komme godt i gang. Deretter var det flere langstrekk som skulle unnagjøres, i tillegg til en litt lengre runde etter passering, i høy lyng. Det var mange nydøler som taklet det fine «fjellterrenget» bra, og aller best av våre var Lukas som ble norgesmester i H19-20. Medaljer ble det også på Kornelius i H17-18 (sølv), Anne Margrethe i D21 (sølv, fattige 3 s bak gullet!), Oda i D17-18 (bronse), og Ragne i D19-20 (bronse). I tillegg ble det flere topp 10 resultater, og premier.

Mester Liland

Mens juniorene fikk en dag pause, måtte vi seniorene ut på kvalifisering til mellomdistanse dagen etter langdistansen. Etter en natts søvn og en litt roligere formiddag kjørte vi derfor ned til Tjøme, der en morsom og teknisk krevende kvalifiseringsløype ventet. Kvalifisering er alltid spesielt, her gjelder det å få til et solid løp og unngå å gjøre noe dumt, for å få være med i finalen der det virkelig gjelder. For min del gikk det ikke så bra i forrige NM-kvalifisering jeg løp (NM-sprint kvalifisering i Nydalen), så denne gangen var jeg helt klar til å være nøye med poststemplinger. Jon og Anne Margrethe tok hver sin heatseier, mens jeg (Silje) og Anders V tok 2.plassen i våre heat. Ellers fikk vi mange nydøler videre til A-finalene med: Tone, Anna, Maren, Eirik, Alan og Henrik.

Lørdag var det klart for mellomdistansefinaler fra samme arena som kvalifiseringen. Først ut var yngste junior, deretter eldre junior og så senior. Jeg fikk en lang dag på arena før egen start og fikk med meg spenningen i juniorklassene. I en teknisk løype i kanskje litt mer lettløpt terreng enn i kvalifiseringen ble det mange tette og spennende dueller. Oda og Marie fightet helt i toppen i yngre junior, og Oda kunne tilslutt sikre NM-gullet, mens Marie havnet på 11. etter å ha luktet på medaljene ved passering. Ragne viste klasse ved å ta gullet i eldre junior, mens Kornelius gjorde det samme i H17-18. At 3 av 4 juniorgull gikk til burgunder-løpere er fantastisk, for en gjeng! Og ikke nok med det, Elias tok sølv i H19-20, og Lars og Halvor var rett bak pallen med henholdsvis 4. og 6.plass i H17-18.  

Nydarns medaljesankere på mellomdistansen

I seniordameklassen skulle det vise seg å bli en real fight mellom nydals-damene. Tone var først ut, og etter å ha glemt brikken på vei til start og ditto stress for å hente den, rakk hun start og leverte et veldig godt gjennomført løp. Hun løp dermed inn til ledelse som skulle vise seg å holde svært lenge. Tiden hennes ble ikke slått før jeg snek meg forbi med 5 små sekunder etter sekundstrid hele sisterunden. Både Tone og jeg måtte vente en stund, men så kom Anne Margrethe og utfordret tidene våre, men hun gjorde en liten feil på slutten og plasserte seg rett bak Tone (2s bak). Det endte tilslutt med sølv og bronse på meg og Tone, og den sure 4.plass på Anne Margrethe (igjen bare småsekunder bak). Det var faktisk min første individuelle skogsmedalje på NM, så personlig veldig moro! Ellers veldig mange flere fine prestasjoner og premier blant nydølene både i juniorklassene og seniorklassene. Beste seniorherre ble Anders V på 8.plass. Mye bra også blant løperne i B-finalene.

Søndag og siste dag i NM-uka var det klart for stafett. Etter 11 medaljer på de individuelle distansene og masse gode enkelt prestasjoner var det et luksusproblem for UK å ta ut stafettlagene, og vi hadde flere gode lag på startstreken i både dame- og herreklassen. På stafetten var vi tilbake på Skrim. Det ble en tett stafett der våre lag var der oppe å kjempet hele veien. Hos damene var Tone, Oda og Marie bra med på førsteetappe og kunne sende meg, Maren og Maria ut i gode posisjoner på 2.etappe. Maren løp 2.laget opp i tet, og jeg fulgte ikke langt bak som nr 2, og Maria vekslet 3.plaget ut som nr 13. På sisteetappe klarte Anne Margrethe å rykke fra resten, og sikret gull til 1.laget, mens Anna var med i et skikkelig drama sammen med Byåsen og NTNUI om de resterende pallplassene. En kjedelig bom på sisterunden gjorde at det ble den litt sure 4.plassen, men en veldig god prestasjon uansett av 2.laget. Marion løp en veldig god sisteetappe (4.beste etappetid), og løp 3.laget opp til en flott 6.plass. Tre damelag topp 6 er mer enn vi kunne håpet på! Vi hadde også et 4. og et 5. lag som løp solide stafetter, og de endte henholdsvis som nr 41 og 38.

Herrene var ikke dårligere. Lukas viste igjen at han kan dette med å løpe 1.etapper og vekslet som nr 2 etter 1.etappe, kun 3 sekunder bak for 1.laget, mens Alan vekslet som nr 6 for 2.laget, og Kornelius som nr 13 for 3.laget. På andreetappe løp Jon, Eirik og Vegard fine etapper, og sende henholdsvis 1., 2., og 3. lagene ut som nr 4, 7 og 12. Elias løp en superetappe, og avgjorde i sluttkampen mot Frols Yngve Skogstad etter at han rykket mot sistepost og sikret gull til 1.laget! Anders V og Henrik avsluttet bra for 2. og 3. lagene som endte på henholdsvis 8. og 17.plass. Ikke langt bak fulgte 4.laget som ble nr 19.  Nydalens 5. og 6.lag hadde tette oppgjør seg imellom og endte tilslutt som nr 38 og 37.

Mye å juble for hos nydalsgutta

En fantastisk NM-uke sett med burgunder-øyne der vi tok 13 NM-medaljer, hvor av 2 stafettgull! Som ny i klubben dette året har det vært vanvittig moro og givende å være en del av denne flotte gjengen (alle aldre og nivåer). Det trenes og jobbes bra i alle aldre, og det er veldig fin stemning i gjengen og hyggelig å være på trening og på samlinger og konkurranser. Takk for et flott NM både til NM-arrangør og alle NSK-deltakere/ledere!

Silje Ekroll Jahren

Dette innlegget ble publisert i Elite, NM, Sportslig, Usortert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *