Knallhard O-idol, NM jr stafett og avslutning på Norgescupen

Reportasje fra årets O-idol Halvor Halden:

En god gjeng fra Nydalen dro til Orkanger i Sør-Trøndelag for å løpe O-idol, Norgescup og NM jr stafett.

Vi bodde på Bårdshaug hotell som er både en gammel togstasjon og en nydelig herregård. Det var veldig hyggelig med felles middag på kvelden og frokost om morgenen.

Orkanger imponerte med fantastisk vær og fint og krevende terreng. Helgen ble innledet med Norgescup sprint på fredagen. Der løp Elias inn til en suveren seier i H 17-18. Anne Margrethe kom på en fin 2. plass i D 21, og Anders Vister ble beste fra Nydalen på 8. plass i H21.

På lørdagen kunne enkelte av oss sove lenge før det var klart for O-idol og Norgescup. På vei til Knyken skiarena der løpene gikk fra, var det god stemning i bilen med oss 16 års gutta. Vi dro i gang allsang til musikken (Celine Dion red anm.) som «ljomet» fra det lille anlegget i bilen. Været var varmt med blå himmel. Altså ingenting å klage på. Terrenget var vanskelig og tungt med bratte bakker og våte trøndermyrer som sugde kreftene ut av oss. Enkelte av oss hadde virkelig dagen og løste det o-tekniske perfekt, mens andre stusset litt mer. Dermed ble det gode kartdiskusjoner da vi kom i mål. Selv var jeg veldig godt fornøyd med kun noen små sleiver underveis. Det holdt til seier for meg, tredje til Lars, sjette til Isak og Marie ble 14 i D 16. Deilig å kunne slå trønderne på hjemmebane.

Senior og junior løp en mellomdistanse som NC finale der Marte noterte årsbeste i D21 med en andreplass og Lukas en tredjeplass i H17-18. Anne Margrethe ble nummer fire, trener Anders fikk femte, Anders Vister sjette i H21 og Elias åttende i H17-18.

Dagen ble avsluttet med premieutdeling for Norgescupen totalt der Anne Margrethe og Elias stod øverst på pallen, mens Eirik og Håvard ble henholdsvis 2 og 3 etter mye god løping gjennom en lang sesong.

Dagen etter dro vi tilbake til Knyken skiarena med stor spenning og høye forventninger. Juniorgutta hadde jo gullet å forsvare fra i fjor. Det ble spennende på siste etappe da det ble bommet i teten og Elias var i ferd med å knipe igjen forspranget. Stafetten endte med en fjerde plass og seierslaget fra i fjor var nok noe skuffet etter målgang. Vi 16-åringer fikk endelig målt krefter mot juniorene og det var gøy. Vi hadde vel potensiale til å gjøre det ganske så godt. Vi endte på 12. plass til slutt etter noen mindre og større feil underveis, men det var en grei gjennomføring. Vi har jo tross alt 4 år igjen i juniorklassen.

 

Link til NC sammenlagt senior: http://eventor.orientering.no/Standings/View/Series/352

Og junior: http://eventor.orientering.no/Standings/View/Series/353

 

Dette innlegget ble publisert i Elite, Sportslig, Ungdom 13-16 år. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.