Sesongstart i skiorientering

Også i år var sesongens første skiorienteringshelg lagt til Sjusjøen. Der var det masse snø og flotte vinterforhold. Nydalen stilte med nesten 20 deltakere på startstreken, en god blanding av debutanter og de som ville være med og kjempe i toppen i Norgescupen.

Åse på vei ut fra start lørdag, i sin ski-o debut 

Løypekjørerne fikk en stri tørn da det snødde kraftig før start begge dagene. Søndag morgen måtte hele 4 scootere i aksjon for å finne igjen det krevende og morsomme løypenettet. Etter en relativt grå lørdag med løse og tunge forhold, ble det noe mildere søndag og dermed fastere løyper. Når solen i tillegg skinte fra en skyfri himmel, ble det en fantastisk dag. Noen Nydalsløpere klarte seg uten de store bommene og kom høyt på resultatlistene, mens mange fikk merke at det er vanskelig å ta seg inn igjen hvis man ikke har full kartkontakt hele tiden.

Resultater fra lørdagen finnes her: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=3212&groupBy=EventClass
Resultater fra søndag: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=3213&groupBy=EventClass

Bilder fra lørdagens løp: https://plus.google.com/photos/105615542131990368887/albums/5957291460260548321

Neste mulighet for å gå ski-o blir i romjulen, 29. desember på Lygna. Det blir først individuell sprint, etterfulgt av felles lunsjservering og tomanns sprintstafett. Stafetten har klasser for alle fra 13 år: DH13-16, DH17- og Mix: http://eventor.orientering.no/Events/Show/3214 Det var i fjor hard kamp i klassen ”foreldre mix”, så dette er noe som er like moro for alle aldersgrupper!

Sprintløpet melder den enkelte seg på selv i eventor, påmeldingsfrist 25. desember. For stafetten må dere sende en mail til Anne Madslien (email hidden; JavaScript is required) senest julaften, da det ikke er åpent for at hver enkelt legger inn egen påmelding.

Årets hovedløp for 14-16 åringer går av stabelen på Venabu lørdag 11. januar, sammen med Norgescup-løp for junior og senior. Det er i tillegg klasser for både yngre og eldre. Søndag 12. januar er det NM stafett og publikumsløp for alle andre. http://eventor.orientering.no/Events/Show/3215 . Anbefalt overnatting er Venabu fjellhotell. De som vil gå NM stafett gir beskjed til Jørgen Madslien, så samordner han påmelding. Påmeldingsfrist er 6. januar.

Helgen 18.-19. januar er det ski-O-treff, World cup og Nordisk juniorlandskamp på Gåsbu. http://eventor.orientering.no/Events/Show/3217 Anbefalt overnatting er på Budor gjestegård. NB! Tidlig påmeldingsfrist, 5. januar!

For nye som vil prøve seg på skiorientering har Nydalen noen godt brukte kartstativ til utlån. Ta kontakt med Anne Madslien i forkant av løpet hvis du vil låne. Ellers selges det stativ på de fleste løp, eventuelt kan man bestille på nett fra f eks Sport8. Vær ellers oppmerksom på at det varierer om løpene benytter vanlig emit-brikke eller emiTag for berøringsfri stempling.

Dette innlegget ble publisert i Sportslig, Ungdom 13-16 år, Veteraner. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *