Jukola 2022

Tekst/Bilder: Eirik Kamstrup Hovind

Det var en stor Nydalensgjeng som reiste til Mynâmâki, i nærheten av Turku, for å løpe 2022-utgaven av Venla- og Jukolakavlen. Vi stilte med fire spreke lag i Venlakavlen, og tre flotte lag i Jukolakavlen.

Precampen ble tilbragt rett i nærheten av en av Finlands store attraksjoner, Moomin world!, og mange løpere la nysgjerrig løpeturene sine innom attraksjonene her i forkant av løpet. På en precamp skal det selvsagt trenes på relevante kart, spise god mat og slappes godt av. Dette gjennomførte turfølget eksemplarisk.

På lørdag ettermiddag var det klart for start, og Venlakavlen var først. Alle fire lag gjorde gode prestasjoner, og sterkest var førstelaget. Anna, Pia, Oda og Tone var i tetsjiktet under hele stafetten og endte til slutt på en meget sterk 5.plass! De befester igjen sin posisjon som et topplag. Andre-, tredje- og fjerdelaget fullførte med stil til hhv. 57, 84 og 224 plass.

Når mørket etter hvert senket seg dro tre tapre Nydøler ut i den finske natta for herrenes tre lag i herrestafetten.

Igjen løp alle lagene til riktige poster, og vi fikk som på 10mila ingen diskede lag! En tradisjon vi gjerne fortsetter med.

Etter å ha levert ensifrede plasseringer i flere år, måtte førstelaget til herrene denne gang nøye seg med en 21.plass i en tett stafett. Det står seg godt mot over 1400 lag, men de sikter gjerne høyere allerede til neste år. Andre- og tredjelaget løp godt og fikk hhv. Plasseringene 42 og 96. Her må det nevnes at Anna ble hentet inn som reserve på tredjelaget og spurtet laget inn over den viktige topp100-grensa på siste etappe. Saft og suse!

I morgentimene var det veldig morsomt å se NTNUI med tre «utlånte» Nydøler spurtet forbi årets 10mila vinnere, OK Linne, og løp seg inn som beste norske lag på en sterk tredje plass! V

Sören, Rasmus og Sindre, med god hjelp fra Sverre i Oslo, gjorde at all logistikk under helga gikk som smurt. Etter en natt med lite søvn var det en trøtt og fornøyd gjeng som ser frem til flere turer og stafetter senere i sesongen.

Resultater

GPS

Det er flere bilder tilgjengelig i Facebookgruppa til Nydalens Skiklub.

Dette innlegget ble publisert i Usortert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.