VI VANT TIOMILA!

Tekst: Håvard Haga
Foto: Bjørn Hauge, Synnøve Lyssand Sandberg, Sverre Turter Sandvold

Endelig var det tid for Tiomila igjen! Etter to år uten Tiomila, var det en stor gjeng fra Nydalen som tok turen til Ånnaboda ved Ørebro.

Damene våre med seierselfie

Første stafett ut denne helga var som vanlig ungdomsstafetten. Vi hadde fem lag på startstreken, og alle lagene kom seg gjennom uten disk. Meget bra! Førstelaget fikk en respektabel 50. plass, men vi vet at dette laget var gode for enda bedre plassering denne dagen. Alle løperne fikk i hvert fall med seg gode erfaringer og opplevelser.

Så var det duket for damestafetten. VI VANT TIOMILA! Har vi noen gang sett en bedre prestasjon av et Nydalenlag? Har vi noen gang sett et lag løpe bedre i Tiomila noensinne? Er årets prestasjon på o-jalla allerede delt ut? Jeg vil si nei, nei og ja. Anna Ulvensøen, Helena Karlsson, Tone Bergerud Lye, Pia Young Vik og Anne Margrethe Hausken Nordberg var damene på dette laget som stod for den fantastiske prestasjonen. Det starta med en glimrende førsteetappe av Anna. Allerede på første TV-post, løp hun laget opp i tet. Etter dette plukket hun sine lange gaflinger, løp inn tetgruppa gang på gang og vekslet som nummer tre. Helena tok over stafettpinnen, og allerede på førstepost, hadde hun ledet laget opp i tet. Herfra så hun seg aldri tilbake. Helena orienterte stødig hele veien inn, og kunne sende Tone ut i tet på «långa dagen» tre minutter foran nærmeste lag. Med flere jagende tog bak seg på en ugafla etappe, er det som regel å forvente at man blir tatt igjen, men Tone leverte en av tiomilahelgens største prestasjoner da hun orienterte bortimot perfekt, og økte ledelsen til godt over fire minutter. Denne ledelsen var det junioren Pia som skulle forvalte. Med IFK Göteborgs Sara Hagström som nærmeste jagende, var det en stor oppgave som ventet henne. Pia holdt hodet usedvanlig kaldt, og løp også en stafettetappe helt etter læreboka.  Ved veksling hadde hun kun tapt et drøyt minutt til IFK, og killer-Hausken kunne løpe ut i en drømmeposisjon! Anne Margrethe og resten av sisteetappeløperne fikk smake på det vanskeligste området tiomilaskogene hadde å by på. Her ble det lagt igjen minutt på minutt av de andre lagene, men vår orienteringsdronning viste at gjennomføringa på kurveøkta hun gjorde i forkant av Tiomila ikke var noe blaff, og naila de vanskelige postene i starten av løypa! Herfra og inn var vel egentlig ikke kampen om seieren noe spennende lenger. Resten av laget kunne møte Anne Margrethe på broa i innløpet, og med helgas bredeste smil, tror jeg de nøt hver eneste meter på vei mot målstreken (der de ikke gjorde en såkalt hoppefeiring, noe de beundrende herrelagsløperne på Scandic Örebro Väst satte stor pris på). Det var også mye god løping på de seks andre damelagene våre, selv om de kom litt i skyggen av førstelaget denne gangen.

Etappe 1 – Anna Ulvensøen
Etappe 2 – Helena Karlsson
Etappe 3 – Tone Bergerud Lye
Etappe 4 – Pia Young Vik
Etappe 5 – Anne Margrethe Hausken Nordberg
Vinnerlaget – Tiomila 2022

Herrestafetten gikk også veldig bra for oss i år. Kornelius Kriszat Løvfald løp en meget solid førsteetappe, og vekslet som nummer 14, bare 49sek bak tet. Alan Cherry tok godt vare på det gode utgangspunktet, og løp laget opp på en andreplass. Anders Nordberg holdt på denne plasseringen helt inn til veksling. Eirik Kamstrup Hovind løp laget opp i tet, og hadde på det meste 1,5min luke til forfølgerne. Dette skapte virkelig stemning i NSK-leiren! Selv med en bom på slutten, kunne Eirik sende Jon Aurkust Osmoen med teten ut på «långa natten». Jon gjorde som bestilt, og var med tetklynga hele veien inn. Vegard Blomseth Johnsen løp en solid etappe, og sendte ut undertegnede på en meget fin sjetteplass. Dette ble ikke satt mer pris på enn at et par poster av typen c-nivåpost ble for vanskelig, og plasseringer ble tapt. Heldigvis gjorde Nils Anders Niklasson, Anders Haga og Bojan Blumenstein en god jobb på de siste tre etappene, og laget ble nummer 11. Dette var den beste plasseringen til Nydalens SKs herrelag på Tiomila siden 2002. Meget bra! I tillegg er det verdt å nevne at tredjelaget ble nest beste tredjelag i år, samt at gubbelaget vårt knuste gubbelaget til Tyrving.

Nå rettes fokuset mot masse andre flotte o-løp framover.

Vi sees!
Håvard Haga

Dette innlegget ble publisert i Usortert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til VI VANT TIOMILA!

  1. Jon Gunnar sier:

    Stor gratulasjon, dette må være tidenes 10 Mila prestasjon JA.
    Kan fortelle at gubbene hjemme i Oslo felte noen tårer under Hausken’s intervju:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.