NM Sprint helg i Jessheim

Etter en vellykket sprinthelg i Jessheim kan vi notere 5 nye individuelle NM medaljer i årsstatistikken pluss et sølv fra sprintstafetten.

Fredagen ble helga innledet med den individuelle sprintdistansen. Pia Young Vik og Kornelius Kriszat-Løvfald briljerte på det første nasjonale mesterskapet i 2022 og tok gull i de eldste juniorklassene. I den yngre herre juniorklassen viste Nils Anders Niklasson fram hva han var god for og sikret seg bronse. Axel Aalde havnet på en meget god 5. plass bare 14 sekunder bak pallen.
Den individuelle sprinten i seniorklassen denne dagen var ikke NM øvelse. For seniorene kommer denne til å finne sted i forbindelse med NM-veka onsdag 22. juni i Skien. Det ble dog løpt om både Norgescup poeng og World Ranking poeng. Med en seier for Lukas Liland og en andre plass til Anne Johanne Lind Nørbech ble fredagen en meget vellykket sesongåpning også for Nydalens seniorløpere.
Bilder av fredagens NM sprint finner man her.
Resultater ligger her.

For lørdagen stod knockout sprint på programmet. Etter en teknisk lite utfordrende prolog ble det veldig tett om plassene for knockout rundene. I prologen til H21- klassen for eksempel var de første 20 løperne innen 20 sekunder på resultatlista. Bare de 18 beste kom seg videre til en semifinale.
Et av høydepunktene for Nydalens SK var finalen i D 19-20. Tre av de seks finalistene løp i klubbens burgunder drakter. Etter et intenst spurtoppgjør måtte gårsdagens vinner Pia Young Vik se seg slått av en løpssterk Ingeborg Rygg Eikeland fra Bergens TF. Sølvmedaljen til Pia ble fulgt opp med en gledelig bronsemedalje av Oda Scheele. Vår tredje løper i D 19-20 finalen var Alva Marika Niklasson som avslutter finalen på en fin 5. plass.
Gårsdagens gullgutt Kornelius Kriszat-Løvfald fra den eldre juniorklassen måtte se seg slått i semifinalen. Det tapte spurtoppgjøret mot Anselm Reichenbach og Nils Tveite (begge NTNUI) var en av de mest spektakulære innspurtene i helga. Dessverre gikk det ikke helt i Kornelius sitt favør, og dermed ble det en 9. plass til slutt.
I de yngre juniorklassene hadde vi tre Nydalen løpere i finalen. Etter å ha havnet litt bak i rekkene klarte Nils Niklasson aldri å komme seg helt opp inn i medaljekampen og avsluttet finalen på en 7. plass. I D 17-18 klassen avsluttet Marie Scheele finalen på en 9. plass, mens Inga Skaarer Wiklund fulgte etter på en 10. plass etter et uheldig overtråkk i den tette posisjonskampen.
Etter gårsdagens seier og andre plass i NC-sprint var Anne Johanne og Lukas våre medaljehåp i seniorklassen. Begge leverte sterke løp og kom seg hele veien til finalen. I finalen måtte de dog se seg slått blant annet av noen raske løpere fra Bækkelagets SK. Ralph Street passerte flere løpere i oppløpet og sikret seg gullet i herreklassen, mens Tilda Johansson var best i dameklassen. Anne Johanne og Lukas endte hver på en 4. plass bare henholdsvis 3 og 2 sekunder bak pallen.
Resultater fra knockoutsprinten finner man her.

På søndag stilte Nydalen med 5 lag i NM sprintstafett. Nydalens første lag fikk en råsterk start på stafetten. Anne Johanne åpner i et beinhard tempo og får en luke tidlig på første etappen. Dette forspranget holder hun og veksler med en 14 sekunders luke til tyske Bojan Blumenstein. Bojan løper en solid andre etappe og holder det 14 sekunders forspranget hele veien. Revansjesugen etter gårsdagens fjerde plass spurter Lukas ut på den tredje etappen og øker ledelsen til 22 sekunder. På siste etappen får vår juniorløper Pia muligheten til å vise seg frem i seniorklassen. Bak henne kommer det jagende gull og sølvmedaljevinnerne fra gårsdagens knockout sprint i D 21-. Hun takler presset bra og løper en meget solid etappe. Etter noen forskjellige veivalg klarer Ane Dyrkorn (NTNUI) å passere Pia. Gårsdagens vinner fra D 21- klassen Tilda Johansson var dog ikke sterk nok til å ta inn Pia, og dermed ender første laget vårt opp med en meget god sølvmedalje bak NTNUI og foran Bækkelagets SK.
Resultater fra sprintstafetten ligger her.

Dette innlegget ble publisert i Usortert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til NM Sprint helg i Jessheim

  1. Sindre Langaas sier:

    Super innsats av så mange! Herlig med alle fem lagene topp-28, og fire lag topp-13, SaftOgSuse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *