Ungdoms-EM i Hviterussland

Kornelius, som løp Ungdoms-EM (EYOC) i selveste Hviterussland, har forfattet et reisebrev der hans opplevelser og erfaringer er godt beskrevet. God lesning!

Nydalens delegasjon; Marianne, Kornelius og Oda.

Etter tøffe uttaksløp på Os, ble det klart at Oda og undertegnede var en del av Norges tropp til Ungdoms-EM i slutten av juni. Sammen med reiseleder Marianne, var vi tre nydøler representert på mesterskapet i Hviterussland. Det var knyttet stor spenning til oppholdet, ettersom vi visste svært lite om hva som ventet oss.

Turen ned kunne gått noe mer smertefritt, men etter endeløse forsinkelser, en 6-timer lang busstur uten air-condition og hviterussiske grensevakter med altfor store hatter, nådde vi omsider vertsbyen Grodno kl.04 om natta. Standaren på overnattingsstedet var beskjeden, og undertegnede slet med en noe for kort seng, men vi o-løpere er som kjent ikke kravstore.

Dagen etter var det klart for det første møtet med det hviterussiske terrenget, i form av en model event. Kort sagt var det grønt. Fryktelig grønt. Kurvebildet var også svært krevende, og det ble tidlig klart at kompass og brøyteferdigheter ville være alfa og omega. Vi fikk også erfare at de hviterussiske arrangørene var relativt gjerrige med maten. Redningen ble en restaurant 5 minutter unna bostedet, som vi besøkte jevnlig gjennom helgen. Det gikk mye i pasta bolognese!

Fredag var det klart for langdistanse. Dette var også vårt første møte med o-løp i internasjonal mesterskapssammenheng! Oda manøvrerte seg mesterlig gjennom den tette og krevende skogen, og løp inn til en kruttsterk bronse!! Selv leverte jeg et tosifret antall minutter bom, og et av mine verste o-løp. Vegard reddet guttenes ære ved å løpe inn til en 6.plass, men ellers må det sies at den norske laginnsatsen var svak. Likevel tok det ikke lang tid før humøret var bedre, og fokuset rettet mot de kommende løpene. Kart kan ses her: http://kartarkiv.nydalen.idrett.no/show_map.php?user=Kornelius&map=5614

Beste norske prestasjon – Odas bronse.

Fredag kveld var det åpningsseremoni. Arrangørene hadde komponert et show som inneholdt mye merkelig, men det toppet seg ved et elektrisk gitarshow uten sidestykke, hvor det hele endte med at alle utøverne stormet scenen. Velger å sitere reiseleder Borger Melsom: «Jeg har vært med på mange åpningsseremonier, men dette må være den sykeste åpningssermonien jeg har sett».

Forventningene var høye til stafetten, og både Oda og jeg hadde fått tillit på sisteetappe for Norges lag. For guttenes del var de dessverre ute av kampen om topplasseringene etter en tung start. Selv fikk jeg det ikke til å stemme helt i dag heller, og jeg løp til slutt laget inn til en skuffende 12.plass. Jentene løp godt og var lenge med i kampen om medaljene. De endte til slutt på en hederlig 8.plass, men med kort avstand opp til lagene foran.

Siste øvelse var sprint i sentrum av Grodno. Mange av oss var revansjesugne og ville forlate Hviterussland med et godt løp. Selv fikk jeg erfare at manglende sprint-trening straffer seg, og plasserte meg svært beskjedent. Oda leverte bedre og havnet innenfor de 30 beste. Dagens nordmann ble Andrea med en solid 8.plass.

Jeg tror begge sitter igjen med mange nyttige erfaringer og opplevelser. Oda sin bronse må nok sies å være høydepunktet med årets EYOC. Og selv om resultatene ikke ble helt det jeg håpet på for egen del, er motivasjonen stor for å slå hardere fra seg neste gang man representerer Norge! Må til slutt berømme vår egen reiseleder Marianne, som styrte skuta stødig gjennom dagene i Hviterussland selvom vi møtte på usedvanlig mange skjær.

Takk for meg!

Den norske troppen
Dette innlegget ble publisert i Usortert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *