Jubel på Jæren – gull til gutta i Jr-NM stafett og Lukas i natt-NM

innspurten pall-natt-nm

Foto: Turid Arnesen

Sen fredagskveld i Siddisbyens Sørmarka innledet en ny helg med natt-NM, Norgescup og jr NM stafett. Stirikt og bynært uten for mange detaljer i kurvebildet gjorde det nødvendig med både gass og brems i et hektisk løp med lykter som passerte på kryss og tvers.

Anne Margrethe måtte se pallen glippe etter noen bomturer, men ble nr 4. Treneren kom i mål kritisk til egen prestasjon, men ble nr 5. Henrik leverte et meget godt løp og kom inn til en sterk 5. i eldre junior. Bojan løp godt, men fikk en ekstra hake når navposten i sommerfuglen skulle plukkes for tredje gang. Så var håpet på 17-18 gutta. Elias og Lukas fikk til åpningen og var en og to på første melde. De plukket så post etter post i det diffuse, men tidvis raske terrenget. Elias fikk en sleng på 16, men løp inn flere av konkurrentene foran. Farten var høy og mot slutten kom så klyngebommen. Men Elias tok kommando og satte ny bestetid i mål før Kasper Fosser kom halsende. Kasper hadde som vanlig holdt god fart, men hadde løpt nesten til siste post før han oppdaget at han også hadde en nest siste. Lukas hadde klart seg uten store bommer og sync trackingen viste han på løypas siste del lå rett bak. Lukas og Gjermund som hadde kommet sammen presset hverandre og gikk nesten i samme fella som Kasper, men ante etterhvert uråd, fikk stoppet i tide og Lukas spurtet inn 10 sek foran! Hva skjedde nå? Lukas norgesmester! Elias bronse og Gjermund 8.

Sceneskifte til lørdagens Norgescup mellomdistanse på Resafjell med åpent skurt fjell, kraftig kupering mettet med detaljer. Uvant for de fleste østlendinger, men hjemmevant for andre. Anne Margrethe satte skapet ettertrykkelig på plass og fikk nesten følge på pallen av Marte på 4! Her er det tydeligvis mye potensiale med skadefri sesongforberedelse. Anine slapp for en gangs skyld en annen til øverst på pallen, men tok en god andreplass i eldre jr. Audun løp godt i O-idol utfordrer klassen og vant med flere minutter, noe som ville gitt 7. i hovedklassen. Trener Anders og Eirik fikk hver sin niende og Bojan og Øystein leverte sterke løp med hhv 10. og 12.

Søndagen kom med frisk bris, sol og grugærne forventninger for juniorene som skulle løpe stafett. Vi liker stafett. Uttalt målsetting fra Søren var to lag blant topp 6. Borte i en krok ulmet nok en drøm om noe enda mer, men det ble ikke sagt. Fossum og Halden med sine VM erfarne eldre juniorer måtte være favoritter selv om kilometertidene fra løp tidligere i år viste at det var muligheter. Hagleskuddet gikk og Audun, Jørgen og Lukas forsvant med feltet over nærmeste knaus. Lukas på vei mot arena i området ved førstepost ga et lite illevarsel, men toget på vei til fjerde som også kunne ses fra arena viste Jørgen langt framme og at Lukas hadde kontakt. Ved arenapassering og første veksling var feltet blitt en lang rekke og våre var med. Fossum 3 fikk noen sekunders forsprang ved veksling, men Eirik kunne løpe ut som fjerdemann med Fossum 1 rett foran og Halden 1 rett bak. Jørgen leverte og ga Gjermund tidvis synshold til Eirik og Audun sendte Sam ut bare 1,5 min bak. Eirik hadde ikke overdreven respekt for de eldre løperne og kom som nummer to til  arenapassering. Eirik husket seg opp kleivene fra arena og hadde los på Fossum 55 sek foran. Bak kom Halden, Kristiansand og NTNUI kravlende i det omvendte teateramfiet monsterbakken opp fra arena lagde. Inn til veksling var forspanget til Fossum kuttet ned til 31 sek da Elias fikk kartet med samme gafling som lederlagets merriterte Elias Mølnvik. Bak kom Halden med erfarne Haakon Raadal Bjørlo og KOK med lettbeinte Dag Blandkjenn. Gjermund var ikke fornøyd med sin etappe, men klatret 3 plasser. Sam fulgte opp med et godt løp og tok 6 plasser. Allerede på andrepost så vår Elias den andre Elias bomme og kunne selv styre inn i posten og var dermed i tet, men fremdeles langt å løpe til mål. Elias holdt fart og fokus selv om det begynte å komme noen småsleiver inn mot arenapassering. Men det var lag 10 som ble meldt først! Nå slo gulldrømmen gnister og danset på fjellveggene. Elias kom inn i monsterbakken med halvminuttets ledelse og fant en god trase mellom blokker og kratt. Forfølgerne slet seg oppover mens Elias fôr over toppen og så seg ikke tilbake. Uvisst for alle på arena fortsatte Elias å plukke poster like sikkert før han så plutselig kom dundrende ned til neste arenapassering, og – det kom ingen andre – alene i tet! Gulldrømmen vokste dermed til et hårete kjempetroll, men sju hundre meter og fem poster var fremdeles igjen. Ledelsen var imidlertid økt til over minuttet og dette måtte da bli gull? Yes, yes, yess!!! En kjent lugg dukket først opp over den siste knausen. Nydalens askeladder tok gullet med hjem!

Henrik var greit fornøyd med sin sisteetappe og førte NSK2 inn til 12. plass og Jostein leverte nok et godt løp for helga og sikret 17. for NSK3 og dermed innenfor beste 1/3 med alle!

Det lugget litt for jentelaget med Ingvil på første, men Ragne matchet juniorene og hadde åttende beste etappetid, mens Anine vant sisteetappen og dermed ble det en meget god 6. plass og Sørens målsetting var reddet.

Takk til Turid Arnesen, Byåsen for fine bilder!

innspurten-hoyopplosning Vi liker stafett!    Foto:  Turid Arnesen

 

nm-jr-stafett-lagbilde Herlig gjeng!       Foto: Turid Arnesen

pall-natt-nm

Pallen i H 17-18 Kasper sølv, Lukas gull, Elias bronse

pall-nc

Anne Margrethe vant Norgescupløpet, Marte på fjerde!

pallen

Foto: Turid Arnesen

sittende-pallen

Foto: Turid Arnesen

anine-2-pl-nc

Anine prøver ut ene siden av pallen.

forberedelser-startmannskap

Før det smeller: Forberedelser for førsteetappeløperne

 

 

Dette innlegget ble publisert i Elite, NM, Sosialt, Sportslig. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Jubel på Jæren – gull til gutta i Jr-NM stafett og Lukas i natt-NM

  1. Jon Gunnar sier:

    Stor grattis, super prestasjon.
    Må være herlig å banke gamlekara i 19-20 års klassen!

  2. Terje Mathisen sier:

    Dette var helt rått! Holder denne gjengen av H17-18 løpere seg friske og skadefrie så blir det svært vanskelig for andre lag å ta dem i årene fremover.

  3. Knut Landstad sier:

    Dette var moro! Det inspirerer til å begynne å trene igjen, gratulerer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *