“Døpeløpe”; Reportasjen dere har ventet på

dsc_5342

En sen ettermiddag i august møtte 70 ivrige o-løpere opp ved Svartkulp for å gi seg ut på årets råeste løp nemlig Døpeløpe. Løperne stilte i de to sagnomsuste klassene Mygg og Draug. Oppmøtet i mygg var noe skuffende i forhold til tidligere år, mens draugene var over 60 mann på start. Alle med et mål om å bli våte og gjørmete. Løypene var ca 2 og 5km og de som sto bak i år var Halvor Halden og Isak Jonsson.

Tekst av Isak Jonsson og bilder av Mons Løvfald

Fra Svartkulp ble løperne ledet til Sognsvanns sydspiss hvor starten gikk. Kun få sekunder før klokken slo 18 gikk starten og draugene ga seg i ivrig stil ut til øya i Sognsvann. Videre gikk løypa til Langmyra, videre til Nedre Blanksjø, til Sognsvann før den ble avgjort i Svartkulp. Mygg-løypa hadde innersving.

Når løperne etter hvert kom mot mål var det tre mann i tet blant draugene. Først i mål var “Ulrik Trenger fordi en annen heter Ulrik” som løp for klubben H55lang. Han er også kjent som Jørgen Baklid fra Konnerud IL. Litt lenger bak han på flytemyrene kom Miley Stewart eller Sondre Ruud Bråten. Nr. 3 ble Kornelius Løvfald som ikke forsøkte å gjemme seg bak falskt navn. Disse tre var suverene for det tok 4min til neste klynge kom. Her fant vi blant annet de beste jentene i Draug. Pippi Langstrømpe/Jenny Baklid og Annika Settergren/Tale Strand delte både seieren blant jentene og 7. plassen i draug. Alle løperne kom heldigvis tilslutt til mål, alle med smil om munnen. Dette var til tross for at den ene posten var ekstremt vanskelig å finne fordi den befant seg omtrent en meter under vannoverflaten. Det er dessverre litt vanskelig for oss som arrangerer å hindre postene i å synke, men posten ble funnet i god behold senere.

Som vanlig var det ikke bare premie til de beste i løypa, men de gjeveste premiene til beste navn og beste klubb henger selvsagt høyt. I begge kategoriene var det Asker som gjorde storeslem og hentet hjem alt. Premien for beste navn gikk til Sune Södergrann eller Henrik Fredriksen Aas. Her innser navnekomiteen i ettertid at Tauno Ylikoski også skulle fått litt kinder egg. Premien for beste klubb gikk til Okse Elgesson og Kalve Elgesson som løp for klubben OL Elg. Disse løperne er også kjent som Eivind Gravir og Vegard Gulbrandsen. Hvis man i tillegg til tekst og bilder ønsker et bedre inntrykk av hvordan det er å løpe døpeløpe kan man sjekke ut videoen fra hodekameraet til Aslak Heimdal: https://www.youtube.com/watch?v=UCyCoDSb1AY

Neste år håper vi på friskt blod blant arrangørene og kanskje også et helt nytt område.

Resultatliste i draug:

 1. Ulrik Trenger fordi en annen heter Ulrik-H55 lang
 2. Miley Stewart-Best of both worlds
 3. Kornelius Løvfald-Nydalens SK
 4. Okse Elgesson-OL Elg
 5. Sune Södergrann-Tullinge SK
 6. Aslak Heimdal-Konnerud Svømmeklubb
 7. Pippi Langstrømpe og Annika Settergren-Villa Villekulla
 8. Anders Larsen-Måsadåtten OK
 9. Tobias Espedal og Ole Jakob Frankrig-Nydalens SK
 10. Tauno Ylikoski-Ylikiimingin Nuijamiehet
 11. Elia Thorvik-Nydalens SK
 12. Kalve Elgesson-OL Elg
 13. Teodor Mo Hjelseth-Nydalens SK
 14. Kasper Ulseth-Nydalens SK
 15. Gaute Bergan-Nydalens SK
 16. Dolan Trump-The republicans
 17. Dr Monty-935
 18. Oda Marie Colquhoun-Lillomarka OL
Full fart fra start

Full fart fra start

dsc_5301

Nydalsløpere på sistepost

dsc_5333

Topp tre i draug

dsc_5287

Litt gjørme er ikke farlig

dsc_5282

Gjørma stopper ikke oss heller

dsc_5254

Tettrioen på post 6

dsc_5243

Å lese kart er ikke dumt

Draug løypa

Draug løypa

 

Dette innlegget ble publisert i Rekrutter 8-12 år, Sosialt, Ungdom 13-16 år. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *