Tioseier 2006

Skrevet av Ellen Moen

Endelig… Endelig!

29. april 2006 fikk nydalens stafettjenter endelig vist hva de er gode for. Det har åpenbart ligget et uforløst potensiale i nydalsdamene i mange år. Med utallelige 4.-10. plasseringer i TIO og Jukola bak seg, er det ekstra gøy å krabbe helt til topps når en først skulle opp på pallen!


foto: opn.no

Det var et erfarent lag med troen på seg selv og lagvenninnene som stod på startstreken i Ørebro. Selv om over halvparten av laget kun hadde fire økter på kart siste halvår, og et par ikke hadde fått gjennomført den fysiske treningen helt som de hadde ønsket heller, så var vi mentalt klare… Klare for å være 100 % skjerpet i hue, klare for å ofre oss fullstendig fysisk, klare for å oppleve verdens største kick, klare for å løpe oss opp på pallen…!!

Laget hadde som helhet minimalt med tidstap. De tre første gjorde jobben godt, de to siste løp ganske enkelt guddommelig bra. Tiltross for at Elisabeth la opp for 2 år siden, har hun fremdeles en av verdens beste o-tekninske ryggmarger når hun bestemmer seg for det. Hun hadde beste etappetid og slo med det mange fra verdenseliten.

Mariannes evner som stafettavslutter har jeg hatt klokketro på helt siden vi begynte å løpe på lag sammen i Trondheim for mange år siden. Allerede den gangen fikk hun til en avslutning som matchet verdenstoppens og løp med det NTNUI inn til en 9.plass som var klubbens beste plassering på mange år. Marianne er tydeligvis bevisst sin rolle som entertainer; hun trollbandt lett tusener av tilskuere på samlingsplass i tillegg til alle som fulgte med online hjemmefra, med sin fantastiske prestasjon.

Man glemmer ikke lett den dagen da alle på laget klarte å gjennomføre det de hadde bestemt seg for å gjøre. Man glemmer heller ikke med det første den dagen da en småbitter Simone Luder håndgratulerte en med seier… 😉
Hverdagen vil vel atter komme og dra oss ned fra vår kjepphøye stolthet. Men dette er definitivt en milepæl. Både for oss som var så heldige at vi fikk løpe på laget og for resten av Nydalens Skiklub.

Vi takker for oppbacking fra alle klubbkompiser, fra de andre Stafettjentene og fra laglederne/trenerne gjennom de siste årene, Morten, Øystein, Erlend og Kjersti.

Følg linkene for kart, veivalg og kommentarer:

Det er stengt for kommentarer.