TIOMILA2017: VARMENDE INNSATSER, MYE SPENNING OG LEIREVELLING I PARTILLE

Det var ikke uten grunn at forventningen var høye da Nydalens rekordstore delegasjon herjet i skogsområdene utenfor Partille ved Göteborg i helga.

Med flest lag av alle klubber, og med en sølv og en bronse fra fjorårets Tiomila var også årets ambisjoner relativt høye. Og selv om den definitive prikken over i-en manglet, sportslig sett, var det en formidabel innsats som klubbens 19 lag la for dagen (og natten). Ungdommenes førstelag kapet i fjor bronsepengene i Falun der Tiomila gikk da. Og lenge så det ut til at minst samme plassering kunne oppnås i år, da Isak Jonsson og Pia Young Vik fikset ledelse etter sine respektive etapper. Halvor T Halden fikk en litt vanskeligere reise med hele ulveflokken halsende etter og gav med det Oda Scheele en utfordrende oppgave på siste. Oda plukket løper etter løper og kom til slutt inn til den litt småbitre, men likevel veldig sterke fjerdeplassen, og med det beste norske lag.  Trenerne Bojan og Sondre noterte mye fin løping innimellom tuemyrene også blant klubbens seks andre ungdomslag. Antall lag og ikke minst det rekordstore antall ungdomslag resulterte også i TV-intervju for Jon Iver og Bojan.

De sju damelagene var alle på tåspissene etter Anne Margrethes kraftmobilisering med åtte damelag som resultat. Lag 1 hadde som ambisjon å komme topp ti, til tross for sølv i 2016. Sykdommer og annet rusk i forgassere var årsak til senkede ambisjoner. Mye fin løping i laget gjorde at kun tre plasser manglet på å nå dette målet med sin 13. plass. Blant de andre sju lagene, var det særlig lag 8 som fikk mye oppmerksomhet. At dette laget med en snittalder på 59 år – sannsynlig rekord i Tiomilasammenheng – klarte en 218. plass blant 339 skarpskodde konkurrentlag imponerte såkalte forståsegpåere.

Gutta hadde på en god dag (og natt) regnet med en 15. plass som mulig topplassering. Med en pangstart representert ved Elias Jonssons veksling som nr 5 etter første etappe var egentlig standarden satt. Alle de resterende gutta fulgte bra opp med robuste stafettløp, krydret med enkelte wow-etapper. Så da Håvard Haga med lette føtter gampet inn på oppløpet var det som 12. lag, og tredje beste norske etter Lillomarka og Halden. I den uoffisielle konkurransen om minste plasseringspoeng ble Nydalen nr fire med sine (4 + 13 + 12 =) 29, slått av Tampereen Pyrintö, IFK Göteborg og Paimion Rasti. Organisatorisk var dette en tur der solide innsatser ble lagt ned av Sören og Maria Jonsson, Per og Synnøve Sandberg, Einar Lunøe og mange andre med telt, mat,busstransport og annet. Disse igjen var takknemlig for gode hjelpeinnsats av løperne og deres foresatte. Og alle har allerede ambisjoner om ny sterk deltagelse og sportslige plasseringer i Nynäshamn neste år.

Mange bilder på facebooksidene våre.

Dette innlegget ble publisert i Klubbturer, Sosialt, Sportslig, Ungdom 13-16 år, Veteraner. Bokmerk permalenken.

En kommentar til TIOMILA2017: VARMENDE INNSATSER, MYE SPENNING OG LEIREVELLING I PARTILLE

 1. Sören Jonsson sier:

  I den inoffesielle lagkonkuranssen. Det en liten feil. Med forbehold om andre feil ser lista slit ut:
  1. Tampeeren Pyrintö: 10+3+5=18
  2. IFK Göteborg: 11+7+1=19
  3. Paimion Rasti: 2+10+14=26
  4. Nydalen: 4+13+12=29
  5. Stora Tuna: 17+1+13=31
  6. GMOK: 27+3+17=47

  Sören

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *