Gratulerer med landslagsplass og god tur til NTNUI, Anine!

anine-o-idol

9.mai 2005 kom en spent og glad 9-åring på sin første skikkelige o-trening på Løp&Lek i Nydalens Skiklub. Løp&lek hadde startet opp året før, og Anine hadde hengt med storesøster Selma og fetter Erik noen ganger – nok til å ha lyst til å prøve på egen hånd. Ni treninger første året ble presset inn i en hektisk timeplan – Anine er et multitalent som har markert seg i mange idretter. Fotballen ble kuttet ut da hun kom på kretslaget til fordel for langrenn, orientering og litt sykling.

For oss som har fått følge Anine gjennom disse årene er det mange gode historier som sitter igjen, og de fleste av de handler om et ekstremt konkurransehode. Anine har en særegen evne til å være best når det gjelder – enten det er på stafetter ellers mesterskap. Ferskest er vel stafettetappen i Fauske der hun satte Mari Fasting ettertrykkelig på plass, eller høstens svar på tiltale etter at hun uforståelig ble vraket fra jrVM – rent bord i o-festival og alle individuelle NM-øvelser hun stilte i. Mange Nydølinger fikk også følge mellomdistansen i jrVM i Rauland fra orkesterplass der vi kunne følge trackingen til en jente som hadde bestemt seg for å vinne.

Mindre kjent for de fleste er kanskje hovedlandsrennet på ski i Granåsen 2011. Anine var av de beste i sin klasse og konkurrerte jevnt med Weng-tvillingene (som nå debuterer i Tour de Ski). Natten før sprinten fikk hun omgangssyke, og ble pålagt å ligge i isolat på hotellet mens sprinten gikk. Anine fikk imidlertid kranglet seg til å dra opp for å se på, og når hun først kom opp fikk hun kranglet seg til i alle fall å gå prologen. Prolog ble til kvart, kvart ble til semi, og før finalen fikk hun dagens første måltid – en slurk CocaCola.

Lista over toppresultater er lang: to seiere i HL, seier i O-Idol, fem seiere i jrNM (+ en del i ski-o) og ytterligere fem pallplasseringer, fire gull i jrVM (o+ski-o), samt en rekke gode stafettresultater med årets 2 pl i Tio og seier i NM som kronen på verket.

Olympiatoppen har honorert innsatsen med Utviklingsstipend, og i høst kom også den hyggelige beskjeden om at Nydalens Skiklub har levert sin første egenutviklede løper til elitegruppa i orientering siden Sindre Langaas midt på 80-tallet. Når vi også tar med Jørgen i ski-o er det fint å se at en av målsetningene fra Løp&lek ble startet – … og også utvikle løpere til landslagsnivå … – er oppfylt. Det er hyggelig å se at vi faktisk klarte å fange et multitalent som Anine til o-idretten – nå er det nemlig orientering som er hoved idretten fremover.

Vi vet at det var et vanskelig valg i høst – enten fortsette å løpe stafett sammen med Anne Margrethe og de andre jentene i Nydalen, eller bli en del av et stort jentemiljø i NTNUI. Valget ble NTNUI, og vi får glede oss til å se henne i kamp mot Anne Margrethe isteden.

Lykke til i NTNUI, Anine!

Dette innlegget ble publisert i Administrativt, Elite. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Gratulerer med landslagsplass og god tur til NTNUI, Anine!

  1. Børge Pedersen sier:

    Takk for fantastisk innsats fra Løp&Lek til eldre junior, Anine! Lykke til i Trondheim og velkommen enda sterkere tilbake i burgunder når det måtte bli!

  2. Jon Iver Bakken sier:

    Takk for strålende innsats! Vi håper du er litt evig burgunder selv om du nå bytter farger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *